Păcatele firmelor care distribuie lapte și corn în Satu Mare. În ce scandaluri au fost implicate

HomeActualitate

Păcatele firmelor care distribuie lapte și corn în Satu Mare. În ce scandaluri au fost implicate

În județul Satu Mare, începând cu data de 3 ianuarie, s-au semnat contractele pentru furnizarea cornului și a laptelui în școli, iar din această săptă

Doar 10 proiecte depuse la Consiliul Județean pentru organizarea de evenimente dedicate Centenarului. Câte vor primi finanțare?
Curtea de Conturi pregătește un control la Consiliul Județean. Pataki Csaba vrea verificarea contractelor de publicitate
TENSIUNI la Consiliul Județean. Angajații se revoltă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În județul Satu Mare, începând cu data de 3 ianuarie, s-au semnat contractele pentru furnizarea cornului și a laptelui în școli, iar din această săptămână elevii au și primit aceste produse. Cei care au copii care primesc lapte și corn afirmă că lasă mult de dorit calitatea cornului, pe care l-au primit întărit.

Județul a fost împărțit în patru loturi pentru licitația pentru acest serviciu, trei dintre loturi, fiind adjudecate de o firmă din Turda. Aceasta a ofertat 0,36 lei/corn fără TVA, fiind cea mai bună ofertă. Lotul Carei, cel de-al patrulea a fost câștigat de o firmă sătmăreană, care a ofertat 0,35 lei/corn, tot fără TVA. Cornurile ambelor firme au 120 de zile termen de garanție.

Firma din Turda care distribuie astfel cornul elevilor din cele trei zone ale județului este Logistic Media Pop Art, o firmă foarte prezentă în ultimii ani la licitațiile pentru realizarea acestui serviciu. Deși este cu sediul în Turda, aceasta a fost găsită la licitațiile din Vaslui, fără ca să aibă o secție de producție în acea zonă. Mai mult, deși a pierdut licitația din 2016 din Arad, firma a auns să fie subcontractată. În acest județ a avut loc și cel mai mare scandal care a implicat firma, după ce o fetiță de clasa III-a a găsit în cornul primit o lamă. Norocul ei a fost că aceasta i-a rămas între dinți și nu a rănit-o. Firma va încasa din bugetul județului Satu Mare peste 3,7 milioane de lei.

Nici firma care a câștigat licitația pentru furnizarea laptelui, pe toate cele patru loturi, cu 0.66 lei/zi/copil, respectiv 0,68lei/zi/copil pentru una din zone, nu este lipsită de pete. Aceasta a fost amendată în urmă cu un an de Consiliul Concurenței pentru trucarea unor licitații la care a participat împreună cu o altă firmă. Această firmă își are sediul în Covasna.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!