Doi bărbați sunt cercetați penal după ce au instalat sisteme împotriva efracției fără a avea licență

HomeActualitate

Doi bărbați sunt cercetați penal după ce au instalat sisteme împotriva efracției fără a avea licență

Polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, instrumentează două dosare penale care au ca obiect al inf

Doi șoferi fără permis au fost prinși de polițiști în trafic la Baba Novac și Moftinu Mic
Tânar sub influenţa alcoolului a acroşat un stâlp
A crezut că dacă acționează noaptea, scapă, dar a căzut în plasa polițiștilor. Pentru ce s-a ales o femeie cu dosar penal
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică, instrumentează două dosare penale care au ca obiect al infracțiunii instalarea de sisteme de alarmă împotriva efracției, fără licență.

Astfel, un bărbat de 32 de ani din Bogdand și unul de 42 de ani din Satu Mare, sunt cercetați penal, pentru faptul că au instalat sisteme de alarmă împotriva efracției, la punctele de vânzare a două societăți comerciale, fără a deține licență în acest scop.

În conformitate cu prevederile Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, persoanele fizice sau juridice pot desfășura activități de proiectare, instalare, modificare sau întreținere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracției, numai pe baza licenței eliberate de Inspectoratul General al Poliției Române cu avizul prealabil al Serviciului Român de Informații. Nerespectarea acestor prevederi legale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

În temeiul aceleiași legi, societățile comerciale care instalează sisteme tehnice de alarmă sau componente ale acestora,  cu persoane fizice sau juridice nelicențiate, riscă sancțiune contravențională cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

 

Sursa: IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0