Primarul Kereskenyi răspunde declarațiilor făcute de Radu Roca. Îl acuză de dezinformare

HomeActualitate

Primarul Kereskenyi răspunde declarațiilor făcute de Radu Roca. Îl acuză de dezinformare

În legătură cu declarațiile domnului fost viceprimar PSD Radu Roca, vă comunicăm următoarele: Din fosta postură a dânsului am avea mai mari aștep

A fost reținut primul suspect în cazul crimei triple de la Apa
Primul membru PSD Satu Mare care susține demisia ministrului Florin Iordache
Adrian Albu:„Eu îi primesc pe colindători”. Kereskenyi :„Fostul primar a primit colindători în birou după ce a sunat un părinte”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În legătură cu declarațiile domnului fost viceprimar PSD Radu Roca, vă comunicăm următoarele:

  • Din fosta postură a dânsului am avea mai mari așteptări în ceea ce privește unele declarații și (dez)informări în legătură cu activitatea administrației publice locale. Dânsul, ca fost viceprimar, timp de 4 ani n-a reușit să iasă din umbra fostului șef, se pare că acum vrea să iasă în evidență prin dezinformarea sătmărenilor.

Răspundem punctual la nelămuririle fostului viceprimar:

  1. Referitor la Locuințele sociale în zona de sud a municipiului Satu Mare: există o documentație urbanistică (proiect pentru PUZ) anunțată cu mare tam-tam de fosta administrație, dar care nu a fost înaintată spre aprobare către Consiliul local și nici nu au fost luate măsurile necesare în vederea rezolvării peoblemelor juridice.
  2. În ceea ce privește învățământul: vom continua pe măsura deschiderii axelor de finanțare, depunerea de proiecte de reabilitare a instituțiilor de învățământ, după cum urmează:
  • 4 grădinițe (Nr. 11, Guliver, Nr. 33, Nr. 7)
  • 3 școli gimnaziale (Mircea Eliade, Octavian Goga, Lucian Blaga)
  • 2 licee tehnologice (Unio – Traian Vuia, Gh. Emil Palade)
  • 1 internat școlar (Internatul Liceului cu Program Sportiv)

Menționăm că de la preluarea mandatului bugetul pentru învățământ a fost suplimentat cu suma de 1.200.000 lei din care am procedat la realizarea următoarelor lucrări: reparații acoperiș, reparații săli de sport, amenajare sală festivă, schimbări uși și ferestre, dotarea cu echipamente de joacă, dotarea cu echipamente IT la următoarele unități de învățământ:

Grădinițele: Draga Mea, Guliver, Nr. 13, Nr. 5, Nr. 24 și Nr. 7

Școlile Gimnaziale: Mircea Eliade, Bălcescu – Petőfi, Nr. 10, Ion Creangă, Grigore Moisil

Licee și Colegii: I.C. Brătianu, Constantin Brâncuși, LPS, Kölcsey Ferenc, Unio – Traian Vuia, Mihai Eminescu, Hám János, Gheorghe Dragoș.

  1. Referitor la proiectul Sălii polivalente considerăm că locația dorită de fosta administrație este una nepotrivită, având în vedere că nu este posibilă o dezvoltare ulterioară a unei infrastructuri care să deservească acest complex. Mai mult decât atât, situația juridică a terenurilor din zonă nu ne recomandă realizarea unei astfel de investiț

Menționăm totodată faptul că intenționăm inițierea elaborării unui studiu de fezabilitate pentru un Complex Sportiv (Sală polivalentă, bazin de înot, terenuri de sport) într-o zonă care să permită integrarea complexului la serviciile conexe de recreere și turism.

  1. Referitor la tema parcărilor: din păcate SF-urile întocmite și primite gratis pentru parcările din Micro 17 și Carpați II conțin o serie de lipsuri și greșeli de proiectare. Suntem în proces cu executanții datorită unor proceduri eronate de achiziție publică demarată de fosta administraț

Cu toate acestea, vom proceda cu prioritate la terminarea lucrărilor începute concomitent cu realizarea iluminatului public aferent parcărilor, lucru care a fost ignorat complet de fosta administrație.

PRIMAR

Kereskényi Gábor

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0