Două alerte pentru județul Satu Mare. Nu e de glumă cu bolile acestea

HomeActualitate

Două alerte pentru județul Satu Mare. Nu e de glumă cu bolile acestea

Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici d

Expoziție deosebită de animale mici și păsări exotice. O pasăre EMU, vedeta expoziției
Stai la curte? Vezi alerta de care trebuie neapărat să ții cont
Vânători italieni, prinși la vânătoare ilegală lângă Dorolț
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale și expoziții de animale, rămân închise pentru specia suină, până la noi dispoziții .

Continuă verificările privind respectarea „ Programului de măsuri de prevenire a apariției Pestei porcină Africană „ în Primariile localităților de frontieră, la medicii veterinari de liberă practică concesionari, gestionarii fondurilor de vânătoare și reprezentanții exploatațiilor profesionale de creștere a suinelor.

            In perioada următoare continua verificările în piețe, târguri, precum și verificări în trafic, împreună cu ofițeri din cadrul I.J.P. , Poliția de Frontieră Satu-Mare, privind circulația/transportul animalelor ,produselor alimentare, referitor la respectarea strictă a „  Programului de măsuri de prevenire a apariției Pestei porcină Africană „.        

Atenționăm și pe această cale toți crescătorii de păsări de pe raza județului nostru, să țină păsările din gospodăriile personale, în spații închise ,datorită pericolului pe care îl prezintă îmbolnăvirea acestora, cu virusul gripei aviare – tulpina H5N8. Gripa aviară, evoluează cu mortalitate ridicată și pierderi economice ridicate pe teritoriul mai multor țări din Comunitatea Europeană, Elveţia, Danemarca, Ungaria, Croaţia, Germania, Olanda, Franța şi Austria .

 

Sursa: DSVSA

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!