Păuleștiul se luminează. Primăria modernizează iluminatul public și face economie enormă

HomeActualitate

Păuleștiul se luminează. Primăria modernizează iluminatul public și face economie enormă

Comuna Păulești se schimbă văzând cu ochii în ultima perioadă, modernizând tot ce se poate în termen scurt și pregătind proiecte majore cu impact pe t

Parcările și străzile din Micro 16, fără curent de câteva zile. Primăria își cere scuze
Astăzi, între 20:30 și 21:30, Primăria Satu Mare oprește iluminatul public din centrul orașului, marcând Ora Pământului
Peste 22 de milioane de lei în iluminatul public stradal și cel din parcări – planul primăriei pentru acest an
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comuna Păulești se schimbă văzând cu ochii în ultima perioadă, modernizând tot ce se poate în termen scurt și pregătind proiecte majore cu impact pe termen lung. După ce au modernizat stațiile de autobuz, au reparat toate intrările în comune și plăcuțele aferente și au propus nume de străzi pentru fiecare uliță din toată, a venit rândul iluminatului public.

În primă fază cei de la Păulești schimbă 163 de corpuri de iluminat stradale din cele vechi cu unele noi, cu LED. În primă fază vor fi schimbate cele de pe arterele principale din comună, iar acolo unde au fost instalate becuri economice, acestea vor fi montate pe străzile lăturalnice. Dacă vremea va permite, operațiunea de schimbare a becurilor va fi gata într-o săptămână.

16105855_1615990192042290_7333544303755505126_n

„Comuna s-a dezvoltat mult și am fost nevoiți să extindem și iluminatul public. Dacă tot am fost în faza aceasta, de achiziție de corpuri de iluminat, am zis că de ce să nu ne și modernizăm și să facem un pas înainte, mai ales că pe termen lung aceste becuri LED se simt la bugetul local, prin economia la plata facturii de curent pe care o vom face”, a declarat primarul Bontea Zenoviu.

O nouă serie de becuri LED vor fi achiziționate de primărie în cursul acestui an, astfel încât în toată comună să fie instalate pe stâlpi astfel de becuri, chiar și acolo unde până acum nu a existat iluminat public. Măsura schimbării becurilor nu doar că duce la extinderea iluminatului public dar aduce comunei și o economie de 50% prin folosirea acestor becuri în defavoarea celor clasice, care consumă mult mai multă energie. Un alt avantaj al acestora este faptul că au cinci ani garanție, aceasta suportând inclusiv defecțiuni cauzate de fluctuații de tensiune.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!