PE SURSE! Florisal dorește creșterea prețurilor pentru populație și firme. Sunteți de acord?

HomeActualitate

PE SURSE! Florisal dorește creșterea prețurilor pentru populație și firme. Sunteți de acord?

Operatorul de salubritate pare să fie într-un moment sensibil financiar. Cei de la Florisal și-au făcut calculele financiare pentru anul în curs și se

Sătmărenii se plâng, din nou, de Florisal: „Curge zeama din mașină și miroase atât de tare că nu putem sta în curte”
Zilele Florisalului sunt numărate. Noile firme “dau clasă” calitativ
FOTO& VIDEO „Dotările” Florisalului, bombe cu ceas pe drumurile din oraș! Tractor fără semnalizări și oameni „la liber” în remorcă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Operatorul de salubritate pare să fie într-un moment sensibil financiar. Cei de la Florisal și-au făcut calculele financiare pentru anul în curs și se pare că la noile taxe pe care le au de plătit, firma nu mai este la fel de profitabila ca până în prezent.

Astfel, cei de la Florisal doresc modificarea taxelor pe care le practică în municipiul Satu Mare, creșterea propusă de ei fiind una exponențială. Surse afirmă că cei de la Florisal au în vedere o creștere a prețurilor cu aproximativ 50%, atât pentru populație cât și pentru agenții economici. Se dorește ca prețul pentru locuitori să fie de 11,32 lei/lună/persoană, în loc de 7,7 lei în prezent, deci o creștere cu 3,62 lei.

În cazul agenților economici creșterea propusă este și mai mare, de la 53,80/ mc +TVA la prețul de 82,74/mc + TVA, ceea ce înseamnă un plus de 28,94 lei, mai mult de 50% din prețul inițial. Motiveze pentru care cei de la Florisal cer această creștere a prețurilor sunt atât creșterea salariului minim pe economie față de 2011 când au fost stabilite aceste prețuri, cât și noile taxe pe care firma le are de plătit la tonă la groapa de gunoi, ca urmare a unor noi prevederi legale cu privire la depozitarea deșeurilor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!