Eşti tânăr şi vrei să pleci din Satu Mare?Vezi ce judeţ să alegi

HomeActualitate

Eşti tânăr şi vrei să pleci din Satu Mare?Vezi ce judeţ să alegi

Salariile românilor vor creşte anul acesta, iar acest lucru este susţinut şi de prognozele oficiale, dar mai ales de către angajatori, anunţă wall-str

Un bărbat din comuna Medieșul Aurit a fost prins conducând cu un permis fals de Anglia
Prima întâlnire aplicată dintre prefect și administrația locală și județeană
Polițiștii din Carei au prins doi hoți de porci în timp ce fugeau cu prada în căruță
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Salariile românilor vor creşte anul acesta, iar acest lucru este susţinut şi de prognozele oficiale, dar mai ales de către angajatori, anunţă wall-street.ro. Dacă eşti tânăr, în căutarea unui loc de muncă şi eşti dispus să îţi schimbi domiciliul, mai ales în condiţiile în care autorităţile susţin financiar această decizie, trebuie să ştii că în unele zone din ţară poţi câştiga peste medie. Iată topul judeţelor în care se vor acorda cele mai mari salarii în 2017, potrivit datelor Comisiei Naţionale de Prognoză. Aşadar, Bucureşti, Ilfov, Timiş şi Cluj sunt în top când vine vorba despre o astfel de alegere.

 

Astfel, câştigul salarial mediu net estimat pentru Bucureşti în acest an este în valoare de 3.185 de lei, în creştere de la 2.986 lei în 2016.

Estimare 2018: 3.363 lei

Estimare 2019: 3.543 lei

Rata şomajului în Bucureşti estimată pentru finalul anului trecut era de 1,8%.

 

Câştigul salarial mediu net estimat pentru Ilfov în acest an este în valoare de 2.660 de lei, în creştere de la 2.478 lei in 2016. Rata şomajului în Ilfov estimată pentru finalul anului trecut era de 1,3%.

 

La Timiş, câştigul salarial mediu net estimat pentru acest an este în valoare de 2.422 de lei, in crestere de la 2.274 lei în 2016. Rata şomajului în Timiş estimată pentru finalul anului trecut era de 1,3%, cea mai mică din ţară (la egalitate cu Ilfov).

 

Şi Clujul se află în top atunci când vorbim de migraţie internă. Câştigul salarial mediu net estimat în capitala Transilvaniei în acest an este în valoare de 2.392 de lei, în creştere de la 2.241 lei în 2016. Estimarea pentru 2018 este de 2.523 lei, iar în 2019 se va ajunge până la 2.655 lei. Rata şomajului în Cluj estimată pentru finalul anului trecut era de 2,2%.

 

Cei mai mulţi dintre sătmăreni ar putea alege Clujul sau Timişul, având în vedere distanţa rutieră, însă ne bucurăm atunci când auzim că un sătmărean a ajuns la Bucureşti, aşa că nici varianta aceasta nu e de neglijat, chiar dacă un drum de capitală îl faci în şapte-opt ore.

 

 

 

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!