Conducerea Consiliului Județean l-a prezentat pe noul manager al spitalului, doctorul Coste Camilo Victor

HomeActualitate

Conducerea Consiliului Județean l-a prezentat pe noul manager al spitalului, doctorul Coste Camilo Victor

În urma unor informații venite de la nivelul cetățenilor și analizând legile, s-a emis o dispoziție privind rezilierea contractului de management al d

Kereskenyi Gabor despre bugetul pe 2017 :” Vrem sa recuperam handicapul fata de orasele din jur”
Deputatul PSD Satu Mare Ioana Bran, despre votul la proiectul bugetului: „Am votat cu gândul la Satu Mare”
Bugetarii de la primărie „ard” anul acesta, în plus, 7 milioane. Se anunță un an greu financiar
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În urma unor informații venite de la nivelul cetățenilor și analizând legile, s-a emis o dispoziție privind rezilierea contractului de management al doamnei Marcela Papici”, a fost mesajul cu care președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și-a început discursul de prezentare a noului manager de la spital, doctorul Coste Camilo Victor.

Acesta a completat că dispoziția a fost dată în baza legilor96/2006 și a ordonanței 79/2016. Președintele a afirmat că de acum dorește să vorbească cu privire la Spitalul Județean despre viitor și nu despre trecut, dar a precizat totuși că a fost nemulțumit de lipsa de comunicare și colaborare a vechii conduceri a spitalului.

Pataki Csaba a mai apreciat că și-ar dori ca Spitalul Județean de urgență să se poată lăuda cu aceleași procente ca și Inspectoratul de Jandarmi atunci când vine vorba de procentul de știri pozitive cu privire la instituție, care a atins cota de 95%. Referitor la bugetul spitalului, președintele CJ a arătat că se arată dezamăgit de lipsa unui plan bugetar și de investiții în momentul actual, dar și deschiderea pentru a ajuta spitalul financiar ăn limita posibilităților, încurajându-i să apeleze și al fondurile guvernamentale și la axele de finanțare România-Ungaria.
Vicepreședintele Ioan Rus a declarat, la rândul său: „Colaborarea să fie una reală, să primim informații în timp real, să nu mai apară nimic rău în presă despre spital și pacienții să nu mai fie dezamăgiți”.

IMG_5892

Noul manager, doctorul Camilo Coste este pensionar și nu beneficiază de cea mai vastă experiență în conducerea unui spital, afirmând chiar el „Sunt speriat”. Acesta a ajuns în anturajul conducerii Consiliului Județean după ce i-a fost recomndat lui Pataki Csaba în vara acestui an, ajung consilierul acestuia pe probleme de sănătate iar mai apoi președintele Consiliului de Administrație la Spitalul Județean.

În discursul său, Camilo Coste a aprofundat ideea de realizare unui plan de buget coerent, precum și ideea de a duce spitalul de la unul de categoria a patra la unul de categoria a treia, asta după ce îl va acredita.

Noul manager a făcut astăzi, vineri, 20 ianuarie, pentru prima dată cunoștință cu personalul TESA al spitalului, având o impresie bună după întâlnire. El mai are adeverința de bună practică vizată, dar afirmă că va opera doar dacă va fi solicitat, el fiind la bază chirurg ortoped.

Președintele Pataki Csaba a mai completat că în perioada viitoare se va aprofunda promovarea centrelor de permanență pentru a dirija către acestea o parte din pacienții de la UPU, iar prin reducerea muncii în UPU să crească calitatea serviciilor. Acesta a mai discutat despre posibilitatea consultărilor telefonice, iar noul manager a adus în discuție și o înființare a unei noi unități de primiri urgențe la celălalt spital, deși acestea se înființează de SMURD și nu de spitalele județene.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!