Deținuți înghesuiți. Penitenciarul din Satu Mare este cel mai aglomerat din țară.

HomeActualitate

Deținuți înghesuiți. Penitenciarul din Satu Mare este cel mai aglomerat din țară.

Problema supraglomerării penitenciarelor este una de actualitate în ultima perioadă, fiind baza unor legi extrem de controversate în aceste zile. Conf

Liniște în penitenciarul Satu Mare. Deținuții nu se plâng de condiții
Imagini rare! Cum se vede viața de după gratii. GALERIE FOTO din Penitenciarul Satu Mare
90 de persoane din Penitenciarul Satu Mare așteaptă să plece acasă, ajutați de noua lege a Ministrului Toader
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Problema supraglomerării penitenciarelor este una de actualitate în ultima perioadă, fiind baza unor legi extrem de controversate în aceste zile. Conform unei informări oficiale, număărul deținuților din România a scăzut cu 20% față de 2013, dar cu toate acestea gradul de ocupare al penitenciarelor din România este de 145,16%.

Cel mai înghesuit penitenciar este cel din municipiul Satu Mare, unde gradul de ocupare trece de 218%, respectiv pe 235 de locuri sunt încarcerate 513 persoane. Alte penitenciare cu grad de ocupare de peste 200% sunt cele din Târgu Mureș și Ploiești.

„În ceea ce priveşte un eventual act normativ care priveşte instituţia graţierii, apreciem că acesta poate contribui atât la diminuarea fenomenului de supraaglomerare din sistemul penitenciar, cât şi la îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie şi reducerea cheltuielilor bugetare cu întreţinerea deţinuților”, susţine Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) printr-un comunicat de presă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!