O primărie din județ își propune să modernizeze 56 de străzi în 5 ani. Suma uriașă adusă în discuție

HomeActualitate

O primărie din județ își propune să modernizeze 56 de străzi în 5 ani. Suma uriașă adusă în discuție

Comuna Vetiș este cea mai bogată comună din județul Satu Mare dat fiind faptul că pe raza acesteia activează numeroase firme care plătesc taxe și impo

Andreea Paul afirmă că Ministerul Finanțelor vrea să știe de ce nu s-a făcut Centura Sătmarului în perioada 2013-2014 pe fonduri nerambursabile
Noua conducere a Consiliului Județean reia subiectele Luna Șes și Băile Beltiug
O săptămâna de la tragedie! Starea de sănătate a soților Balog s-a îmbunătățit
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Comuna Vetiș este cea mai bogată comună din județul Satu Mare dat fiind faptul că pe raza acesteia activează numeroase firme care plătesc taxe și impozite la bugetul local, inclusiv firma Unicarm, cea care este una dintre principalii contribuitori la bugetul comunei. Cu aceste sume în buget și cu un primar cu viziune și abilități manageriale, comuna se poate dezvolta extrem de ușor.

Noul primar al comunei, Iuliu Ilyes, are planuri mari pentru comună, o parte dintre ele fiind deja puse în practică în cele 7 luni de mandat. Pe termen lung, Ilyes vrea să modernizeze zeci de străzi din cele trei localități ale comunei, străzi care la ora actuală sunt doar de piatră. În acest sens, consilierii locali vor avea pe masă un astfel de proiect la următoarea ședință.

„Programul de modernizare a tuturor străzilor din localitățile comunei Vetiș se dezbate în ședința consiliului local !

Programul cuprinde lista completă a străzilor celor trei localităţi ale comunei Vetiş, cu alocarea financiară şi propunerea eşalonării în timp, funcţie de posibilităţile de finanţare, finalizarea unor lucrări de reţele utilitare şi capacităţi disponibile, a lucrărilor de modernizare a tuturor celor 56 de străzi de piatră sau de macadam existente în comună.
Perioada planificată pentru finalizarea completă a programului este de 4 sau 5 ani, funcţie de utilizarea exclusivă a finanţărilor din resurse proprii sau utilizarea şi a unei finanţări dincredit bancar.
Programul complet necesită o alocare de cca. 23 milioane lei (5 milioane euro) şi este sustenabil din bugetul propriu şi/sau credit bancar.”, anunță primarul comunei Vetiș în mediul online. 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!