Peste 100 de sătmăreni au protestat împotriva legii amnistiei și grațierii

HomeActualitate

Peste 100 de sătmăreni au protestat împotriva legii amnistiei și grațierii

Populația din municipiul Satu Mare a lăsat confortul unei după mese de duminică și a ieșit în stradă pentru a protesta. Sătmărenii au fraternizat cu c

Capitolul la care sătmărenii îi concurează pe cei din Cluj. Crezi că e normal?
Te sperie frigul de afară? Ia masa la Restaurant Promena – meniul zilei și o atmosferă călduroasă
Scandal într-un club din Satu Mare. Amenințări cu cuțitul, gaze lacrimogene și panică
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Populația din municipiul Satu Mare a lăsat confortul unei după mese de duminică și a ieșit în stradă pentru a protesta. Sătmărenii au fraternizat cu ceilalți români care au ieșit în timpul săptămânii la proteste și și-au făcut prezența în Piața 25 Octombrie.

Ora de începere anunțată pentru proteste a fost 17, moment în care în centrul orașului se strânseseră aproximativ 25 de persoane. Acestea au avut asupra lor foi tipărite cu diverse mesaje, multiplicate, pe care le-au împărțit nou veniților. Lumea a continuat să se adune până în jurul orei 17:40 când numărul lor a ajuns să treacă de 100.

IMG_5917 IMG_5915

 

 

 

 

 

 

„Am venit să protestez față de această lege pe care doresc să o aprobe fără să aibă o explicație, doar ca să scape de condamnările pe care le au sau care urmează să le aibă. Știu destule persoane și din Satu Mare care s-ar bucura pentru această lege, dar nu e vorba aici de anumite persoane ci protestăm împotriva legii în ansamblu” a afirmat un protestatar.

„Nu pot să fiu de acord cu această lege care este neîntemeiată și am ieșit în stradă. Nu știu dacă așa vom rezolva ceva dar transmitem un mesaj. Celor care stau în casă le transmit că la vot trebuiau să iasă în număr mai mare, ca să nu ajungem noi acum să ieșim în stradă”, afirmă un alt protestatar.

Protestul a fost unul pașnic și tăcut, fără scandări, huiduieli sau altă formă de deranjare a liniștii publice. În permanență protestatarii au fost supravegheați de echipaje de jandarmi și ale poliției locale, lor alăturându-li-se ulterior și unul de pompieri.

IMG_5900

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!