Gerul din ultima vreme îi împinge pe tot mai mulți sătmăreni să fure lemne. Două cazuri în două zile

HomeActualitate

Gerul din ultima vreme îi împinge pe tot mai mulți sătmăreni să fure lemne. Două cazuri în două zile

În data de 24.01.2017,  în jurul orei 10.00, Poliția Orașului Tășnad a fost sesizată de către administratorul unei societăți comerciale specializată î

Polițiștii au luat în vizor hoții de lemne și afaceriștii cu brazi
Noi probleme cu hoții de lemne rezolvate de polițiștii sătmăreni
Oșenii au ajuns să fure lemne din zona codrului. Polițiștii i-au venit de hac unuia dintre ei
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În data de 24.01.2017,  în jurul orei 10.00, Poliția Orașului Tășnad a fost sesizată de către administratorul unei societăți comerciale specializată în exploatarea lemnului,  cu privire la un furt de lemne  din parchetul de exploatare pe care îl deține  în pădurea localității Rațiu.

La faţa locului s-a deplasat o echipă formată dintr-un  polițist de investigaţii criminale şi  un criminalist,  ambii din cadrul  Poliţiei Oraşului Tăşnad, care au  constatat  faptul că în perioada  20 – 23.01.2017,  autori necunoscuţi au sustras doi  bușteni specia gorun, care se aflau depozitați în zona indicată de administrator. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 1.800 lei, reprezentând cantitatea de 3 metri cubi lemn specia gorun.

În  baza probatoriului administrat, polițiștii au reușit identificarea unui bărbat de 30 ani din localitatea Orbău, care în data de 21.01.2017, s-ar fi  deplasat cu tractorul personal, cu care tracta o mașină de împrăștiat îngrășaminte și a sustras cei  doi bușteni, după ce în prealabil i-a  tăiat cu motoferăstrăul. Prejudiciul nu a fost încă recuperat.

În cauza s-a întocmit  dosar penal privind infracțiunea de furt.

În data de 23.01.2017,  în jurul orei  17:00, polițiștii Secției Rurale Gherța Mică au fost sesizați prin SNUAU 112  cu privire la faptul că mai multe persoane sustrag arbori din pădurea aferentă localității Călinești Oaș.

La fața locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din polițiști și jandarmi, care au identificat trei tineri de 14,16 și 17 ani din Coca,  care transportau 8 arbori de esența fag, sustrași din pădurea localității Călinești Oaș. Prejudiciul cauzat a fost estimat ca fiind aproximativ  250 lei. Materialul lemnos de aproximativ 1,5 metri ster, a fost predat lucrătorilor silvici.

În cauza s-a întocmit  dosar penal privind infracțiunea de furt .

 

Sursa: IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!