D`ale studenților! Ce mănânci în studenție?

HomeActualitate

D`ale studenților! Ce mănânci în studenție?

Întrebarea aceasta poate părea ridicolă pentru mulți, dar la o privire mai atentă e chiar plină de sens, iar răspunsurile variază în funcție de necesi

Nu îți pedepsi ficatul și plămânii de sărbători. Alimentează-te de la RioTabak
Locuitorii din Codru mai au de așteptat o tură. Licitația drumului Amați – Homorod, contestată
Relaxare și masaj cât îți rezistă pielea. Salonul unde masajul nu cunoaște limite
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Întrebarea aceasta poate părea ridicolă pentru mulți, dar la o privire mai atentă e chiar plină de sens, iar răspunsurile variază în funcție de necesitate, imaginație și mai ales buget.

Pentru orice student care se respectă alimentele de bază sunt: cafeaua și alcoolul. La alcool mai renunți, dar la cafea niciodată.

Acum că am stabilit pilonii de pornire al oricărui meniu demn de un restaurant de minim 5 stele, trebuie să ne extindem și în general, ne extindem după buget și noroc. Dacă ai norocul ca tu sau colegiul de cameră sau orice cunoștință pe o rază de trei cămine să fi primit pachet, te-ai scos. Oricine împarte cu tine un colț de pâine, pentru că toți se tem de vremurile negre când vor fi în locul tău. Chiar dacă acest procedeu nu te salvează, nu dispera: cu o chetă considerabilă, 2-3 anunțuri pe grupurile de facebook ale căminului, campusului, anului, s-ar putea să găsești pe cineva cu care să comanzi de mâncare, dar acest procedeu ridică câteva probleme.

Ce comandăm?

Simplu, ceva să fie mult și ieftin!

De unde comandăm?

De unde e cel mai ieftin și cel mai mult!

În cât timp vine?

Până termini politehnica, sigur ajunge și mâncarea.

Mai primesc comenzi la ora asta?

S-ar putea să fie necesară deplasarea personală la locul faptei, în vederea sacrificării pe altarul foametei a unei minunății cu origini orientale, nu dansează din buric, dar sigur după câteva porții nici tu nu vei mai putea dansa din buric.

Unde mâncăm să nu facem poftă tuturor celor care ne văd?

Ne ascundem noi undeva!

Un alt factor foarte important  în alegerea meniului este perioada anului, adică dacă ești în cazul fericit în care nu ești în sesiune, poți avea pretenții, îți permiți să pierzi vremea așteptând mâncarea, ca un fel de preludiu culinar, sau și mai bine să mergi tu după ea, depinde cât de dornic ești (de mâncare, ca să nu fie neînțelegeri). Dacă ești în sesiune, nasol, trebuie ceva care să umple stomacul repede și pentru mult timp, oricum l-ai nenorocit deja cu cafea, sucuri, energizante și dulcuri, ce mai contează o pizza, bineînțeles că după ce ai halit tot, te gândești că după sesiune mergi la sală și te apuci de dietă, lasă că-ți trec și gândurile astea negre, deși cunosc oameni care au reușit și treaba asta, săracii…

Dacă cumva seara precedentă a fost furtunoasă, iar capul tău simte nevoia să se despartă de corp semnalându-ți această intenție printr-o durere profundă și oricum stă degeaba că nu prea mai ai amintiri, s-ar putea să nu-ți trebuiască mâncare, cel puțin o vreme. Nu uita de puterile magice ale ciorbei.

Există cazuri în care s-ar putea să mai existe ceva prin frigider, dar atenție, nu te aștepta să fie ceva mai proaspăt de 3 săptămâni, caz în care mirosul îți va anihila orice poftă de mâncare.

Ultima redută în lupta împotriva înfometării sunt borcanele cu zacuscă, se face ușor rost de pâine și în câteva momente stomacul îți va fi recunoscător, pentru surpriza făcută.
Am înțeles, din auzite, că în cazul întâlnirilor romantice, nu mâncarea este punctul forte, iar aici pregătirile includ vizite la florărie, supermarket și în cel mai bun caz la farmacie, fructele sunt esențiale, în orice alimentație, cel puțin gustul…

Personal nu pot să vă doresc decât poftă bună la mâncare, iar în rest pofte nebune…la învățat pentru sesiune.
Sebastian Urda

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!