Investiția care redă demnitatea. Secția ATI a fost dotată complet de Rotaract Satu Mare

HomeReportaje

Investiția care redă demnitatea. Secția ATI a fost dotată complet de Rotaract Satu Mare

Atunci când este vorba de redarea sănătății și a demnității semenilor, nu există efort prea mare. Au trăit-o pe propria piele, pentru al treilea an la

Ziarul Obiectiv-sm.ro scoate la licitație spațiu publicitar pentru a-l ajuta pe micuțul cu probleme la inimă
Un nou apel de ajutor pentru cei în suferință! Un preot a făcut o listă de două pagini cu familii care chiar au nevoie de noi
Tinerii din Clubul Rotaract organizează un Bal Caritabil pentru a repara un acoperiș al unei case de copii
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Atunci când este vorba de redarea sănătății și a demnității semenilor, nu există efort prea mare. Au trăit-o pe propria piele, pentru al treilea an la rând, tinerii din Asociația Club Rotaract Satu Mare. După ce trei săptămâni au îndurat frigul și zăpada servind sătmărenii cu vin fiert și ceai cald în schimbul unor donații, aceștia au prezentat și donat rezultatul efortului lor.

IMG_6412

21 de saltele antiescară, perne și un scaun rulant cu wc au fost donate secției de Anestezie și Terapie Intensivă, produse cumpărate în urma proiectului „O Cană de Fericire”, banii provenind din donațiile sătmărenilor și ale sponsorilor.

„Suntem aici pentru a dona Spitalului Județean Satu Mare cele achiziționate în urma proiectului ”O cană de fericire”. Dorim să mulțumim celor care au fost seară de seară alături de noi la acest proiect în centru și suntem mândri că am reușit să ajutăm comunitatea, să ajutăm secția ATI-Anestezie din Satu Mare. Mulțumim sponsorilor și celor care care au fost seară de seară alături de noi și au donat pentru această cauză. Vă mai așteptăm și la alte proiecte”, a declarat secretarul Rotaract, Codruța Tutueanu, managerul proiectului „O Cană de Fericire”,ediția 2016.

IMG_6402

Până la donația făcută de cei din Rotaract secția ATI avea în dotare doar patru astfel de saltele antiescară, deși numărul bolnavilor se menține constant în jur de 20.

„Am avut doar patru saltele, unele s-au mai spart. Avem și pacienți supraponderali, chiar și de 160 de kg care stau pe ele și se uzează. Un pacient poate avea nevoie de aceste saltele de la o zi până chiar la o lună de zile”, afirmă doctorul Lupșa Ioan, șeful secției.

Aceste saltele antiescară sunt unele gonflabile, cu perne de aer, care împiedică formarea de cheaguri de sângele în corpul pacientului în zonele în care acesta face contact cu salteaua. În acest fel pacientului îi este redată demnitatea de a nu pleca acasă cu alte probleme de sănătate atunci când este externat.

IMG_6407

 

„Aceste saltele sunt foarte importante pentru pacienții internați la Terapie Intensivă. Foarte mulți sunt imobilizați la pat, unii ventilați mecanic și nu se pot mișca. Ei, această imobilizare la pat face să dezvolte aceste escare ecubit, adică sângele stagnează în anumite zone ale corpului și atunci se produce infecția. Aceste saltele sunt prevăzute cu niște pernuțe și au un motoraș care se atașează la saltea, care din când în când le umflă și se dezumflă automat. Asta permite circulația sângelui, deci se previn aceste escare. Sunt foarte utile.Am mai primit niște perne antiescară, care se pun la nivelul capului, al spatelui și al călcâielor. ”, a mai declarat doctorul Lupșa.

La predarea dotărilor către spital au luat parte membrii ai organizațiilor Rotaract, Rotary și Interact, conducerea spitalului, cea a secției ATI și sponsorii. Acesta este al treilea an consecutiv în care Asociația Rotaract își îndreaptă atenția către Spitalul Județean de Urgență pentru a achiziționa aparatură cu banii strânși la proiectul O Cană de Fericire. Secțiile de Obstretică-Ginecologie și de Neonatologie au fost cele care au primit aparatură din partea Rotaract în 2016 și 2015. Donația din acest an depășește suma de 7000 de lei.

IMG_6404

IMG_6424

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!