Kereskenyi despre viitoarele negocieri cu PSD: „Nu negociem funcții”. Ce le cere la schimb celor de la PSD

HomeActualitate

Kereskenyi despre viitoarele negocieri cu PSD: „Nu negociem funcții”. Ce le cere la schimb celor de la PSD

În această perioadă, Partidul Social Democrat a înființat o comisie de negociere, care să participe la discuții cu cei de la UDMR la nivel județean, p

Nicolae Lazin este noul director adjunct APIA Satu Mare
Un director de nota 10 și 135 de directori promovați din 161 de participanți la concursul de directori
Profesorii nu mai fug de concursul de directori și directori adjuncți. Cel puțin doi candidați la fiecare instituției
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În această perioadă, Partidul Social Democrat a înființat o comisie de negociere, care să participe la discuții cu cei de la UDMR la nivel județean, pentru a reașeza puterea în urma schimbării Guvernului. Cei de la PSD l-au contactat deja pe președintele UDMR Pataki Csaba, care l-a informat despre acest lucru și pe primarul Kereskenyi Gabor.

Edilul municipiului afirmă că primele discuții vor avea loc abia după ce și cei de la UDMR își vor înființa o astfel de comisie în cadrul viitorului Birou Permanent Județean. Primarul are însă un punct de vedere ferm față de cei de la PSD.

„Suntem deschiși, bineînțeles, dar în contrapartidă nu vrem de la PSD sau de la Guvern funcții, nu vrem să avem un director sau doi directori la deconcentrate. Ceea ce dorim sunt garanții pentru sprijinirea proiectelor municipiului și județului Satu Mare. Spre exemplu dacă avem garanții că datorită insistențelor noastre va fi cooptat proiectul podului trei în PNDL, atunci merită să discutăm. Altfel, nu văd ce rost are, că nu văd de ce să avem un director ca el ulterior să aibă o secretarp și o mașină de serviciu. Nu este de folos pentru comunitatea sătmăreană”, a afirmat primarul Kereskenyi Gabor.

Acesta a afirmat că prin prisma funcțiilor obținute de sătmăreni la nivelul Parlamentului, respectiv Gabriel Leș ministru și Ioana Bran secretarul Camerei Deputaților, aceștia au puterea de a face lobby și de a duce mai aproape astfel de proiecte, precum cel al podului, de factorii dedecizie, astfel încât să fie cuprinse la finanțare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!