Un nou parc industrial în județul Satu Mare. Va avea 17 hectare

HomeActualitate

Un nou parc industrial în județul Satu Mare. Va avea 17 hectare

În condițiile aglomerării localităților de pe baza municipiului și a construcțiilor civile tot mai numeroase, marile firme de producție își îndreaptă

OPINIE! Investitori tot vin, dar pe când vin și investițiile? Ne lăudăm cu ce avem că ne e rușine cu ce nu am fost în stare să facem
Negrești Oaș, printre viitoarele 12 stațiuni turistice din România.Oportunități noi de a atrage fonduri
Există oameni interesați să investească în exploatarea apei termale pentru ștranduri și încălzire
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În condițiile aglomerării localităților de pe baza municipiului și a construcțiilor civile tot mai numeroase, marile firme de producție își îndreaptă atenția spre spațiile cutitlu de parc industrial, spații unde există condiții pentru ele și unde îngrădirile pe care le au sunt mai puține decât în interiorul unei localități.

Marile parcuri industriale din Satu Mare sunt puține și deja pline. Parcul industrial din apropierea aeroportului este plin, nu de puține ori luându-se în calcul extinderea lui. Parcul industrialdinspre Vetiș este de asemenea plin. Parcuri industriale mai sunt la Carei șiPetrești, dar nici acelea nu dispun de prea mult loc liber pentru noi investitori.

Un nou parc industrial se va deschide în comuna Vetiș, după cum anunță primarul comunei Iuliu Ilyes. Locul dedicat atragerii de investitori va avea o suprafață de 17 hectare și are avantajul faptului că va fi aproape de municipiul Satu Mare, loc de unde și-ar putea atrage o parte dintre personalul calificat.

„În şedinţa din 25 ianuarie a.c. consiliul local Vetiş şi-a dat acordul obţinerii titlului de “Parc industrial Renovatio” parcului situat pe Drumul Careiului nr.11 din localitatea Vetiş, la cererea SC Renovatio Logistic Parc SRL, în baza studiului de fezabilitate întocmit de SC Quest Partners SRL Bucureşti.
Parcul industrial se întinde pe o suprafață de ~17 ha, pe locul unei foste ferme ce a fost desfiinţată în anul 1999.
Prin obţinerea titlului de parc industrial se va obţine o scutire pe trei ani de la plata taxelor şi impozitelor pentru clădiri şi terenuri, dar se vor crea condiţiile pentru realizarea unor investiţii noi în dezvoltarea amplasamentului şi va creşte atractivitatea locaţiei pentru atragerea de noi investitori.”, se arată în informarea primarului.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!