Mascații iau la puricat tot ce mișcă pe drumurile din județ. Au găsit nereguli rapid

HomeActualitate

Mascații iau la puricat tot ce mișcă pe drumurile din județ. Au găsit nereguli rapid

Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică coordonate de către ofițeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică, acționează în aceste zile p

S-a sinucis aruncându-se sub roțile trenului
Zmeu pe ATV,la 60 de ani. Un bărbat din Gherța a suferit un accident în trafic
Accident în Balta Blondă. Mașinile s-au făcut praf, dar șoferii au scăpat ușor
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică coordonate de către ofițeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică, acționează în aceste zile pentru monitorizarea legalității desfășurării activităților în două sectoare comerciale respectiv, comerțul ilegal cu produse de alcool și tutun nefiscalizate și transportul de animale vii și produse de origine animală pe drumurile publice.

 

În acest context, polițiștii de ordine publică, însoțiți de cei din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, în cadrul microfiltrelor organizate, au oprit în trafic în localitatea Drăgușeni, un autoturism înmatriculat în Maramureș, la volanul căruia se afla o femeie de 43 de ani, din Șomcuta Mare.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au decoperit 60 de  pachete de țigări susceptibile a proveni din contrabandă.

Pachetele de țigări  nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, motiv pentru care au fost ridicate în vederea confiscării iar cea care le transporta a fost sancționată cu  amendă contravențională în valoare de 500 lei, conform Legii 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Polițiștii posturilor de poliție Apa și Medieșu Aurit, în colaborare cu specialiști din cadrul D.S.V.S.A.Satu Mare, au efectuat o acțiune privind verificarea transporturilor de animale vii și produse de origine animală pe drumurile publice cu scopul prevenirii detinerii sau transportului de animale neidentificate, ori fără documente sanitar ce pot reprezenta factori de risc cu impact asupra sănătătii populatiei, precum și identificarea modalităților de trafic ilegal cu animale. În acest context, au fost   controlate 53 autovehicule și au fost efectuate verificări asupra a 6 agenti economici.

Pentru neregulile constatate echipele mixte au aplicat  6 contravenții la HG nr.984/2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în valoare de 4960 lei.

 

Sursa: IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!