O călăuză din Irak a încercat să treacă doi conaționali peste graniță în Dorolț, în mod ilegal

HomeActualitate

O călăuză din Irak a încercat să treacă doi conaționali peste graniță în Dorolț, în mod ilegal

În data de 6 februarie a.c., la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de res

Migranții stau în România cât să își tragă sufletul și apoi încearcă să fugă în vest
Captură consistentă de țigări de Ucraina realizată de polițiști în Porumbești
Un bărbat a murit în mașină în timp ce aștepta la rând la Vama Petea
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În data de 6 februarie a.c., la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localităţii Dorolţ, jud. Satu Mare, la aproximativ 850 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria, din care au coborât două persoane, care s-au deplasat peste terenurile agricole, spre frontiera de stat.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea celor două persoane, constatându-se că acestea sunt cetăţenii irakieni M.H. şi K.D., cu vârste de 41 şi 38 ani.

La scurt timp, autoturismul din care au coborât cele două persoane a fost oprit în trafic, la volanul acestuia aflându-se B.A., apatrid de origine irakiană, în vârstă de 51 de ani, rezident în Olanda. Cei trei bărbați au fost conduși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că B.A. i-a călăuzit pe M.H. şi K.D. până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, aceștia intenţionând să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

M.H. şi K.D. sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar B.A. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

Totodata, pe numele lui B.A. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: Poliția de frontiera

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!