Fost director de spital, trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală

HomeActualitate

Fost director de spital, trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală

Mircea Pal, fostul director economic al Spitalului Județean Satu Mare, dar și al Aeroportului Satu Mare, a fost trimis în judecată de procurorii de la

Mascații au năvălit peste evazioniștii fiscali și spălătorii de bani din Satu Mare
Un om de afaceri cu firme în Satu Mare va înfunda pușcăria după un tun de 2,1 milioane de euro. A fost prins în Ungaria
Un bărbat din Certeze e acuzat că a „spălat” și „șifonat” peste un milion de lei
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Mircea Pal, fostul director economic al Spitalului Județean Satu Mare, dar și al Aeroportului Satu Mare, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare pentru complicitate la evaziune fiscală.

În același dosar mai sunt inculpați și Ciocan Vasile și Finta Vasile, doi oameni de afaceri care ar fi luat parte la evaziunea fiscală.

„Inculpatul Ciocan Vasile – administrator de drept şi de fapt la SC. Civic Impex SRL Certeze, jud. Satu Mare, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada aprilie 2010 – iulie 2012, a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a unui număr de 31 facturi fiscale, provenind de la un număr de 3 societăţi comerciale din care una „fantomă”, în valoare totală de 6.608.686 lei, reprezentând contravaloarea unor prestări servicii fictive, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a sumei de 2.180.141 lei ( 855.724 lei impozit pe profit şi 1.324.417 lei – TVA ).

Inculpatul Finta Vasile – administrator de drept şi de fapt la SC.Non Mary Impex SRL. Satu Mare, în perioada aprilie-noiembrie 2010, cu intenţie, cunoscând că operaţiunile facturate nu au nici un conţinut economic, a pus la dispoziţia inculpatului Ciocan Vasile – administrator la SC.Civic Impex SRL. Certeze, jud. Satu Mare, un număr de 6 facturi fiscale, pentru ca acesta să-şi diminueze baza impozabilă efectul fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.!, se arată în rechizitoriu despre cei doi „parteneri” ai fostului director al SJU.

Activitatea care i-a adus lui Mircea Pal acest dosar nu are legătură cu activitatea sa în mediul public ci cu cea din mediul privat, unde ar fi eliberat 10 facturi false către unul dintre cei implicați în dosar.

„Inculpatul Pal Nicolae Mircea – administrator de drept şi de fapt la SC. Prodax SRL. Satu Mare, în perioada februarie-noiembrie 2011, cu intenţie, cunoscând că operaţiunile facturate nu au nici un conţinut economic, a pus la dispoziţia inculpatului Ciocan Vasile – administrator la SC.Civic Impex SRL. Certeze, jud. Satu Mare, un număr de 10 facturi fiscale, pentru ca acesta să-şi diminueze baza impozabilă efectul fiind sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale.”, se mai arată în rechizitoriu.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!