Ce au pățit polițiștii locali care s-au bătut la serviciu! E corectă pedeapsa lor?

HomeActualitate

Ce au pățit polițiștii locali care s-au bătut la serviciu! E corectă pedeapsa lor?

În luna decembrie a anului 2016, de parcă nu le ajungea imaginea pătată pe care o avea la momentul acela, ca instituție, Poliția Locală a ajuns în faț

Gizela este din nou liberă și agasează sătmărenii aflați pe terase
Un nou tânăr prins cu droguri asupra lui
Hoț de biciclete, prins în flagrant de polițiștii locali
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În luna decembrie a anului 2016, de parcă nu le ajungea imaginea pătată pe care o avea la momentul acela, ca instituție, Poliția Locală a ajuns în fața cetățenilor cu un nou scandal. De această dată nu a fost vorba de activitatea agenților din teren, ci de un conflict al angajaților de la birouri.

Unul dintre șefii de serviciu a avut un conflict cu un coleg care i-ar fi reproșat anumite chestiuni, acesta din urmă ajungând să primească o lovitură la nivelul feței. Nici una din persoane nu a necesitat internare, dar cazul a intrat în atenția comisiei de disciplină. După o perioadă lungă în care ba unul, ba altul din membrii comisiei de disciplină au fost în concediu, aceștia s-au întrunit pentru a discuta cazul celor doi și a stabili sancțiunile.

Contactat telefonic, șeful poliției locale, Ioan Precup a fost extrem de ambiguu cu privire la decizia comisiei, afirmând că sunt chestiuni interne, deși atât el cât și colegii lui bătăuși sunt plătiți din bugetul local, astfel încât deciziile luate de ei ar trebui să fie cât se poate de transparente.

„S-a întrunit și s-au luat măsuri de sancționare a ambilor”, a fost în primă fază răspunsul șefului poliției. Întrebat ce fel de sancțiuni, acesta s-a arătat deranjat și a continuat „Sunt chestiuni interne, sunt măsuri disciplinare de sancționare.”.

Mai apoi șeful poliției s-a contrazis singur. Întrebat dacă este vorba de măsuri pecuniare acesta a răspuns sec „și”, ca mai apoi să completeze că sunt sancțiunile prevăzute în legea 188/99 și au fost aplicate câte una pentru fiecare.

Sancțiunile pe care legea le prevede sunt:

„Sancţiunile disciplinare sunt:

  1. a) mustrare scrisă;
  2. b) diminuarea drepturilor salariale cu 5-20% pe o perioadă de până la 3 luni;
  3. c) suspendarea dreptului de avansare în gradele de salarizare sau, după caz, de promovare în funcţia publică pe o perioadă de la 1 la 3 ani;
  4. d) retrogradarea în funcţia publică pe o perioadă de până la un an.
  5. e) destituirea din funcţia publică.”, se arată în articolul 77 dinlegea 188/99

Astfel, după ce au făcut de rușine instituția în care lucrează, după ce au omorât și ultimul gram de încredere pe care sătmărenii îl au că pot fi protejați de polițiștii locali și după ce le-au făcut viața și mai grea colegilor din teren, cei doi angajați s-au ales cel mult cu o mustrare scrisă și o penalizare din salariu,pentru trei luni,după cum lasă de înțeles șeful poliției.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!