Întâlnire la centrul Alter Ego  despre prevenirea violenţei sexuale în campania  ,,Iubeşte Inteligent!”

HomeActualitate

Întâlnire la centrul Alter Ego despre prevenirea violenţei sexuale în campania ,,Iubeşte Inteligent!”

Campania ,,Iubeşte Inteligent”, iniţiată de Poliţie în parteneriat cu 14 instituţii publice şi ONG-uri , este îndreptată în această perioadă spre cate

Accidente pe două roți în Medieș și Livada. Două persoane în stare gravă
400 de polițiști sunt prezenți pe străzi în mini-vacanța de 1 mai
Tu știi ce face copilul tău în timpul orelor? 11 elevi au fost „culeși” de polițiști din baruri
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Campania ,,Iubeşte Inteligent”, iniţiată de Poliţie în parteneriat cu 14 instituţii publice şi ONG-uri , este îndreptată în această perioadă spre categorii vulnerabile, între care beneficiari ai unor servicii sociale şi tineri instituţionalizaţi. În cadrul întâlnirilor sunt abordate teme legate de sexualitate, mijloace de contracepţie şi de protecţie în faţa bolilor cu transmitere sexuală, susţinute de medici specialişti şi teme privind violenţa sexuală, forme ale acesteia, modalităţi de prevenire şi de raportare a acestor cazuri.

O astfel de activitate a fost organizată vineri, 17 februarie 2017, împreună cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare, instituţie parteneră în campanie. Întâlnirea care a avut loc  la Centrul Alter Ego din cartierul Solidarităţii, sub coordonarea doamnei Raluca Rebic, psihologul centrului şi a fost susţinută de inspector principal Hrihorişan Felicia din partea Poliţiei şi dr. Szatmari Anamaria, reprezentanta Spitalului Judeţean Satu Mare, medic specialist în cadrul Cabinetului de Planificare Familială.

16809674_1427143577318500_129995169_n

Cei peste 30 de beneficiari ai unor servicii sociale care au asistat la prezentările susţinute de specialişti, au urmărit filme cu caracter educativ şi au avut posibilitatea de a-şi clarifica unele probleme legate de sexualitatea normală, dar şi de acele acte de natură sexuală ce intră sub incidenţa legii. Mesajul central al întâlnirii a fost acela că abuzurile sexuale de orice tip trebuie raportate şi oprite, ruşinea fiind a agresorului şi nu a victimelor.

La finalul întâlnirii au fost distribuite materiale informativ- preventive.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!