Work-shop pe temele antreprenoriatului social și dezvoltarii serviciilor sociale de bază, la Asociația STEA

HomeActualitate

Work-shop pe temele antreprenoriatului social și dezvoltarii serviciilor sociale de bază, la Asociația STEA

Asociația Stea organizează marți, 7 martie a.c., la sediul de pe Octavian Goga 14, un work-shop de mediatizare a modelelor de bune-practici descoperit

Peste 200 de participanți, la Festivalul voluntariatului
Asociația Stea, model la nivel național pentru reintegrarea în societate a tinerilor. Legume bio, la ușa ta direct din grădina asociației
Grădina Stea continuă să vândă coșuri cu legume bio pentru sătmăreni. Acum și coș mic pentru două persoane
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!
Asociația Stea organizează marți, 7 martie a.c., la sediul de pe Octavian Goga 14, un work-shop de mediatizare a modelelor de bune-practici descoperite în cadrul unei vizite de studiu la Oslo, Norvegia, în perioada 20-24 februarie 2017. Cele două teme ale work-shopului sunt antreprenoriatul social și dezvoltarea de servicii sociale și de bază la nivelul comunității, modalități de lucru cu grupuri dezavantajate.
La acest eveniment sunt invitați să participe profesioniști și voluntari interesați de domeniile sus-menționate, din cadrul instituțiilor și organizațiilor sătmarene. Locurile sunt limitate, înscrieri se fac pe adresa de emailasociatiastea@gmail.com, până luni, 6 martie a.c.
Directorul Asociației Stea, Cristina Bala, împreună cu asistentul social Diana Tarța au avut oportunitatea de a se număra printre reprezentanții organizațiilor finanțate în cadrul Fondului ONG în România, care au fost selectate pentru a participa în perioada 20 – 24 februarie 2017 la două dintre vizitele de studiu organizate de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile la Oslo, în Norvegia. Aceste schimburi de experienţă au fost finanţate prin EEA and Norway Grants. Cristina Bala a făcut parte din grupul celor 15 antreprenori sociali din România care au descoperit perspectiva norvegiană asupra antreprenoriatului social, în timp ce Diana Tarța a participat la vizita de studiu privind dezvoltarea de servicii sociale și de bază la nivelul comunității și modalități de lucru cu grupuri dezavantajate. Acestea mărturisec faptul că experiențele au fost deosebit de interesante oferind bogate surse de inspirație prin ideile inovatoare aplicate în Norvegia ca răspuns la provocările din domeniul social.
„Această vizită de studiu a reprezentat o excelentă oportunitate de dezvoltare profesională pentru mine în sectorul antreprenoriatului social, domeniu care reprezintă unul dintre principalele obiective strategice de dezvoltare ale Asociației Stea. A fost o experiență extrem de motivantă ce mi-a permis să descopăr soluții inovatoare la probleme sociale experimentate de către organizațiile și instituțiile vizitate în Norvegia, dar și de către celelalte organizații din România cu a căror reprezentanți am avut privilegiul să particip la această vizită de studiu. Am revenit cu multe informații despre modele de bună practică identificate pe care pregătesc să le transmit colegilor din cadrul organizațiilor și instituțiilor partenere din Satu Mare.” – Cristina Maria Bala.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!