Deputatul sătmărean Ioana Bran le-a vorbit colegilor despre necesitatea și importanța învățământului dual

HomeActualitate

Deputatul sătmărean Ioana Bran le-a vorbit colegilor despre necesitatea și importanța învățământului dual

Județul Satu Mare este un exemplu la nivel național pentru modul în care autoritățile și mediul de afaceri au înțeles să privească în viitor și să pre

Deputatul Ioana Bran: „Promisiune îndeplinită”. Ministerul Agriculturii a început plata subvențiilor
Investiția în centrul de tratament de la Tășnad, trebuie analizată de un comitet care nu este înființat
Deputatul PSD Ioana Bran, Ministru al Tineretului și Sportului, a sărbătorit Ziua Tineretului alături de sute de tineri, la Alba Iulia
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Județul Satu Mare este un exemplu la nivel național pentru modul în care autoritățile și mediul de afaceri au înțeles să privească în viitor și să pregătească tinerii pentru cerințele pieței muncii. Exemplul învățământului dual de la Carei i-a impulsionat pe mulții alții să își dorească acest mod de pregătire al tinerilor.

Deputatul Ioana Bran s-a adresat luni colegilor ei, susținând necesitatea învățământului dual și prezentând modul în care acesta poate fi implementat și transformat într- formă sustenabilă de pregătire a viitoarelor generații pentru piața muncii. Măsura vine atât în sprijinul tinerilor, care au o problemă în a-și găsi un loc de munca la momentul absolvirii unei școli cât și în sprijinul mediului de afaceri, care găsește tot mai greu personal calificat potrivit standardelor lor interne.

„Acesta presupune formarea elevilor atât în școală cât și în câmpul muncii.

Proiectul legislativ supus dezbaterii, vine să concretizeze aplicarea acestei noi rute de formare, propunând:

  • burse de sprijin pentru elevii care aleg învățământul dual.
  • decontarea cheltuielilor de transport dar și facilități privind cazarea și masa elevilor care învață departe de casă.
  • implicarea agenților economici, prin acreditarea lor și aderarea la această formă de învățământ și acordarea de facilități fiscale pentru aceștia.
  • stabilirea școlilor din România în care învățământul dual poate fi accesat.
  • introducerea posibilității de a beneficia de această formă de școlarizare gratuită până la vȃrsta de 26 de ani. În acest fel, cei care au abandonat școala și/sau nu sunt calificați în niciun domeniu pot să revină și să dea o nouă dimensiune vieții lor profesionale.

O piață a muncii de calitate este condiția unei economii atractive și competitive. La baza ei stă educația.

Grupul parlamentar PSD susține acest proiect legislativ, pentru că avem nevoie de tineri bine pregătiți, educați și care să își găsească un loc de muncă in România.”, este o parte a discursului deputatului sătmărean Ioana Bran pentru susținerea proiectului învățământului dual.

Proiectul a fost dezbătut în plenul Camerei Deputaților luni, iar marți a primit votul aleșilor din această cameră, care este primul for consultat, iar mai apoi proiectul va ajunge la Senat pentru a fi aprobat.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!