Stai la curte? Vezi alerta de care trebuie neapărat să ții cont

HomeActualitate

Stai la curte? Vezi alerta de care trebuie neapărat să ții cont

Cei care locuiesc la curte, mai ales cei din mediul rural care cresc și animale, trebuie să fie atenți în această perioadă la două avertizări sanitar

Expoziție deosebită de animale mici și păsări exotice. O pasăre EMU, vedeta expoziției
Două alerte pentru județul Satu Mare. Nu e de glumă cu bolile acestea
Vânători italieni, prinși la vânătoare ilegală lângă Dorolț
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cei care locuiesc la curte, mai ales cei din mediul rural care cresc și animale, trebuie să fie atenți în această perioadă la două avertizări sanitar veterinare care sunt în vigoare și care se pare că reprezintă încă un pericol constant, ce nu prea poate fi înlăturat. Este vorba de Pesta porcină Africană și de Gripa Aviară, două boli care amenință animalele din gospodăriile sătmărenilor, fiind identificate în apropierea județului.

„ Având în vedere situația epizootologică din ultima perioadă, cu privire la notificarea unor noi focare de pestă porcină africană la porcii domestici din Ucraina și Republica Moldova, toate târgurile, aglomerările de animale și expoziții de animale, rămân închise, până la noi dispoziții .         .

            In perioada următoare continua verificările în piețe, precum și verificări în trafic, împreună cu ofițeri din cadrul I.J.P., Poliția de Frontieră, S.A.S și a Jandarmeriei Satu-Mare, privind circulația/transportul animalelor ,produselor alimentare, referitor la respectarea „  Programului de măsuri de prevenire a apariției Pestei  porcină  Africană „.

 Atenționăm și pe această cale toți crescătorii de păsări de pe raza județului nostru, să își țină păsările din gospodăriile personale, în spații închise ,datorită pericolului pe care îl prezintă îmbolnăvirea acestora, cu virusul gripei aviare – tulpina H5N8. Gripa aviară, evoluează cu mortalitate ridicată și pierderi economice ridicate pe teritoriul mai multor țări , Bulgaria Cehia, Austria, Germania, Irlanda, Italia,  Olanda, Polonia, Slovenia, Grecia, Marea Britanie, Spania,  Franța,  Ungaria, România.” se arată într-un comunicat de presă al celor de la DSVSA Satu Mare.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!