Buget fără scandal. Consilierii locali au votat bugetul municipiului, în an ne-electoral

HomeActualitate

Buget fără scandal. Consilierii locali au votat bugetul municipiului, în an ne-electoral

Cam rar este dat locuitorilor unei localități să aibă parte de o scenă atât de liniștită ca cea de astăzi de la Satu Mare de la votarea bugetului muni

Consilierii Locali din Tășnad i-au refuzat lui Romeo Kulcasar disticția de „Cetățean de Onoare”. Ce ar sta la baza deciziei
Kereskenyi Gabor despre bugetul pe 2017 :” Vrem sa recuperam handicapul fata de orasele din jur”
Surse! Cine le ia locul lui Ciprian Crăciun și Radu Roca, dacă cei doi ajung secretari de stat
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cam rar este dat locuitorilor unei localități să aibă parte de o scenă atât de liniștită ca cea de astăzi de la Satu Mare de la votarea bugetului municipiului Satu Mare. După obișnuitele războaie și conflicte deschise în fața camerelor de luat vederi, din alți ani, acum consilierii locali din Satu Mare au votat fără comentarii bugetul municipiului Satu Mare.

Întruniți în ședință extraordinară, consilierii au votat bugetul mai devreme cu aproape o lună decât termenul limită pe care îl au conform legii.

„Vreau să mulțumesc tuturor fracțiunilor politice din Consiliul Local pentru că au dat dovadă de unitate. Așa cum am mai spus, acesta e un buget pentru Satu Mare, iar anul 2017 este anul marilor reparații. Investiții majore în acest an nu se vor realiza, dar noutate este că am dat drumul reparațiilor de drumuri, ceea ce nu s-a întâmplat de doi ani de zile din varii motive”, a afirmat primarul Kereskenyi Gabor.

Acesta a ținut să mulțumească și aparatului de specialitate, care a realizat un buget transparent și realist. În acest an nu s-au inclus în buget puncte doar de dragul de a fi acolo și de a bifa mai multe poziții la investiții, care mai apoi să nu se realizeze. De asemenea este de apreciat și colaborarea care a existat între partide și care nu a ajuns în bâlci.

„Vreau să le mulțumesc și celor de la PSD pentru completările de a învățământ. Vom realiza mai multe baze sportive la unitățile de învățământ. Vom decide împreună care vor fi aceste școli, la fel cum vom decide care vor fi școlile unde vom realiza cabinetele stomatologice școlare.”, a mai declarat primarul Kereskenyi Gabor.

Liniștea care a planat în jurul realizării bugetului din acest an se datorează în primul rând faptului că acesta nu este un an electoral și nici un partid nu încearcă să câștige o tabără sau alta de votanți, iar în al doilea rând liniștea se datorează și faptului că cei de la PSD, principalul partid de opoziție din Consiliul Local, se află în negocieri cu cei de la UDMR, principalul partid de la putere pentru a conduce în viitorul apropiat împreună.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!