Primăria și Consiliul Județean negociază transferul Filarmonicii în subordinea Județului

HomeFără categorie

Primăria și Consiliul Județean negociază transferul Filarmonicii în subordinea Județului

Municipiul Satu Mare este singurul municipiu din țară care susține două instituții mari de cultură, atât Teatrul de Nord, cât și Filarmonica Dinu Lipa

Primăria mai așteaptă două săptămâni până să mărească taxele și impozitele locale pe anul viitor
Primăria începe în 2017 demersurile pentru construcția a două parcări supraetajate
PAMFLET. Primarul Kereskenyi a găsit urme de viață pe pod.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Municipiul Satu Mare este singurul municipiu din țară care susține două instituții mari de cultură, atât Teatrul de Nord, cât și Filarmonica Dinu Lipatti. Acest lucru face ca fondurile pe care orașul le dirijează din buget către salariile angajaților din cele două instituții să fie unele extrem de generoase.

Pentru a mai relaxa pe viitor bugetul de aceste cheltuieli, Primăria Municipiului Satu Mare se află în tratative cu Consiliul Județean pentru a ceda controlul asupra Filarmonicii Dinu Lipatti și implicit costurile de funcționare a instituției.

„Creșterile salariale aplicate de către Guvern celor din instituțiile de cultură fac ca pentru salariile celor de la Filarmonică și Teatru să avem costuri la bugetul local de 4 milioane de lei. Discutăm cu Consiliul Juețean ca Filarmonica să treacă în subordinea lor, așa cum a fost și până în anul 2011”, a declarat edilul Kereskenyi Gabor.

Acest lucru nu influențează în nici un fel actul artistic și desfășurarea lui, angajații urmând să aibă doar o altă instituții care le finanțează activitatea, dar nicidecum alte condiții de muncă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!