Amenzi pe bandă rulantă date de DSVSA Satu Mare mai multor magazine din județ

HomeActualitate

Amenzi pe bandă rulantă date de DSVSA Satu Mare mai multor magazine din județ

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, au realizat în perioada: 17.03.2017 – 23.03.2017, un număr de 83

Tudor Gherman vă învață ce să nu faceți după ce plecați acasă de la masaj. Sfaturi importante!!!
Inspectorii DSVSA au dat 10 amenzi în Tiream, Gherța, Porumbești, Cămârzana, Beltiug și Iojib
Cum să păstrezi carnea și alimentele în perioada de vară, pentru a nu risca o toxiinfecție alimentară
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, au realizat în perioada: 17.03.2017 – 23.03.2017, un număr de 83 acțiuni de control la unități și gospodăriile populației.
Au fost verificate: exploatații profesionale și non profesionale de animale, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte ,târguri, primării, cabinete medicale veterinare.
În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condițiile zooigienice și de bunăstare, existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor necomestibile, existența echipamentelor de protecție.
Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 11 sancțiuni contravenționale din care 3 avertismente și 8 amenzi contravenționale în valoare de 8.500 lei.
– Nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate – 3 avertismente – 3 crescători particulari – 1 – Satu – Mare, 1 – Cămârzanai, 1 – Borlești .
– Manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. – 4.300 lei –4 Magazine Alimentare – 2 Carei, 2 Negrești Oaș.
– Comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislație sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. . – 4.200 lei – 4 Magazine Alimentare – 2 Călinești Oaș, 1 Turț, 1 Negrești Oaș.
În urma controalelor efectuate în unități de comercializare a produselor alimentare și în trafic au fost supuse sechestrului / reținerii oficiale cantitatea de : 50,22 kg carne în valoare de : 381 lei care au fost denaturate și neutralizate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

 

Sursa: DSVSA Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!