Primarul care a reușit să pună la muncă asistații sociali. Care e rețeta!

HomeActualitate

Primarul care a reușit să pună la muncă asistații sociali. Care e rețeta!

Deși majoritatea edililor se plâng că asistații sociali își iau doar banii fără să lucreze, există și primari care au tras lozul câștigător și au găsi

Șoferi „rupți” de beți, opriți în trafic de poliție
Plombare în bătaie de joc pe drumui Carei – Ghenci. „Plomba” se rupe cu mâna
CleanOn – salvarea canapelelor tale. Apelează cu încredere pentru a avea canapele curate și reîmprospătate
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Deși majoritatea edililor se plâng că asistații sociali își iau doar banii fără să lucreze, există și primari care au tras lozul câștigător și au găsit soluția de a-i pune pe aceștia la treabă, fără a păcăli programul de muncă în folosul comunității.

17457937_2259506200941134_8945046392724889961_n

Este vorba de primarul din comuna Păulești, care a scos la treabă în această lună peste 200 de asistați social. Aceștia au fost angrenați în special la curățenia de primăvară care este în plină desfășurare. Ca să nu se trezească la mijlocul zilei fără oameni la muncă, dar și pentru ca să nu apară diverse interese din partea unora din primărie, primarul a găsit un sistem de verificare pe cat de simplu, se pare că tot pe atât de eficient.

„Am desemnat un responsabil pentru a întocmi pontajul dimineața. Se pune un punct pentru cei prezenți , când pleacă acasă se notează numărul de ore lucrate. Dacă la finalul lunii nu au orele necesare, se taie ajutorul social. Dacă eu verific pontajul la orice oră, pe teren, el trebuie să corespundă realității”, a declarat primarul Bontea Zenoviu.

17457323_2259506667607754_4606014360033608687_n

Se pare că marele secret stă în dăruirea primarului, care nu se scaldă în glorie după ce reușește să scoată asistații social la muncă, ci îi verifică constant, astfel încât nici unul nu își permite să plece acasă mai devreme și nici angajatul primăriei să modifice pontajul după bunul plac, pe baza vreounei înțelegeri cu asistații.

Deocamdată rețeta funcționează, din cei peste 200 de asistați social din Amați, nici unul nerenunțând la ajutorul social pentru a scăpa de muncă.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!