Deputatul Ioana Bran după votul de astăzi: „este o chestiune de aducere în normalitate a unei legi”

HomeActualitate

Deputatul Ioana Bran după votul de astăzi: „este o chestiune de aducere în normalitate a unei legi”

Deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran a fost prezentă astăzi, 28 Martie, la ședința  Camerei Deputaților unde a votat favorabil pentru ordonanța de urge

Efectele Guvernării PSD în primele 10 luni, în județul Satu Mare: Investiții de sute de milioane de euro în infrastructură
Activitate intensă pentru deputatul Ioana Bran, în teritoriu, chiar și în vacanța parlamentară
Deputatul PSD Ioana Bran, invitată alături de un parlamentar USR, în America la un seminar anticorupție
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran a fost prezentă astăzi, 28 Martie, la ședința  Camerei Deputaților unde a votat favorabil pentru ordonanța de urgență 26/2016 care modifică legea nr. 277/2010.

Deputatul sătmărean Ioana Bran a fost una dintre persoanele care a susținut acest proiect încă înainte de a ajunge la faza votului final. Legea face referire la eliminarea cerințelor pe care le aveau de îndeplinit cei care primesc ajutor social.Aceștia erau obligați de lege să își achite impozitele și taxele locale integral,până la 31 martie a fiecărui an în curs, pentru a putea beneficia de ajutorul financiar de la stat tot restul anului.

„Totodată, prin legea nr. 66/2016 pentru modificarea și completarea prevederilor ordonanței de urgență a Guvernului nr.110/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, se reglementează, printre altele, eliminarea pentru această categorie de beneficiari a condiției de menținere a dreptului  la indemnizație pentru creșterea copilului referitoare la achitarea impozitelor și taxelor către bugetul local”,se mai arată în expunerea demotive a proiectului de lege votat de deputați.

„România este o ţară cu copii inteligenţi, ne-au dovedit asta prin numeroasele premii și medalii câştigate la concursuri internaţionale și olimpiade.

Alocaţia pentru susţinerea familiei are şi scopul de a creşte frecventarea cursurilor școlare, este un sprijin ce le este acordat în primul rând copiilor.

PLX 450/2016 nu are scopul de a-i ajuta pe beneficiarii alocaţiei să se sustragă de la plata taxelor şi impozitelor, ci scopul este de a completa veniturile  familiilor în vederea asigurării unor condiţii de viaţă mai bune pentru creşterea copiilor, mai ales în contextul actual în care natalitatea este în continuă scădere. ”,a fost punctulde vedere al deputatului sătmărean Ioan Bran în fața colegilor deputați, transmis de la tribuna Camerei Deputaților.

Ioana Bran a votat favorabil acest proiect,considerând că prin votul ei și al colegilor s-a reușit punerea în normalitate a unei legi.

„Este o chestiune de aducere în normalitate a unei legi. Oamenii trebuie să se bucure și să beneficieze de anumite drepturi fără a fi constrânși de niște lucruri ce altora nu le sunt impuse. Mai ales în cazul acestor familii, este necesar să aibă posibilitatea plății impozitului în rate, la fel ca restul populației și nu în avans până la 31 martie, cunoscând că începutul de an este mai greu financiar pentru multă  lumea.”, afirmă deputatul PSD pentru ObiectivSm.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0