Gherța e încă în stare de șoc după sinuciderea lui Alex. Ce declară profesorii și mătușa copilului despre moartea lui

HomeActualitate

Gherța e încă în stare de șoc după sinuciderea lui Alex. Ce declară profesorii și mătușa copilului despre moartea lui

Dispariția atât de brutală a lui Alex din rândul comunității din Gherța Mare,acolo unde s-a născut și a crescut a creat o undă de șoc în rândul tuturo

UPDATE Accident Ghenci – Copilul de o lună a murit. Ceilalți membrii ai familiei sunt grav răniți
TRAGEDIE! Copilul unei familii de sătmăreni a murit din cauza rujeolei
Copil de doar un an din Ardud, mort în condiții groaznice. A fost lăsat să înghețe într-o baltă cu apă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Dispariția atât de brutală a lui Alex din rândul comunității din Gherța Mare,acolo unde s-a născut și a crescut a creat o undă de șoc în rândul tuturor. Chiar și la trei zile de la sinucidere oamenii sunt încă șocați și nu își pot explica ce l-a împins pe copil să facă acest gest.

Lumea caută motivul în comportamentul său recent, dar nimic din ceea ce a făcut sau a spus băiatul nu le-ar fi dat de bănuit că se gândește să se sinucidă.

„ Nu știm să fi existat vreun eveniment sau incident care să îl determine să recurgă la o asemenea faptă. A fost un copil care nu a creat probleme, în colectivul clasei a fost unul dintre cei mai cuminți copii”, afirmă directoarea adjunctă a Colegiului Tehnic Anghel Saligny, a cărui structură este școala din Gherța Mare.

17554688_1466619273370930_1034817030_n

„Nu a creat probleme la școală sau la clasă. Situația lui școlară, nu erauncopilde 10 sau cu o situație roz, dar se străduia. Săptămâna trecută ne-am întâlnit la școală, dar nu s-a comportat într-un mod mai deosebit decât deobicei , astfel încât să îmi pun un semn de întrebare în privința lui. A fost un șoc pentru toată lumea. Am aflat de la o altă mămică și am rămas toți stupefiați.”, afirmă dirigintele elevului, Stânea Simion.

Acesta mai afirmă că duminică după masa Alex a petrecut timpul cu colegii lui, la fotbal,socializând și simțindu-se bine, ceea ce îi face să le fie și mai greu să își explice gestullui.

Colegii lui de școală au fost primii care i-au aprins o lumânare și care au creat un mic altar în banca lui, acolo unde o poză cu el este luminată de făcliile care ard fără oprire. Copiii s-au mobilizat pentru a cumpăra și o coroană din partea clasei, dorind să participe cu toții la înmormântarea tânărului.

Și fratele mai mare al acestuia a venit acasă pentru a-și lua rămas bun. Acesta împreună cu familia sunt dărâmați după ce această nenorocire s-a năpustit asupra lor. Mătușa copilului izbucnește în lacrimi de la primele cuvinte pe carele spune despre el.

17571961_1466619293370928_2074656775_o

„ O venit și fratesău aseară. Nu a zis către nimeni nimic, doar atât o întrebat-o pe maică-sa „Mami, unde e Alex”. Numa tot so râs în veci, așa un copil de vesel. Nu știu dacă s-o jucat jocuri de acelea, dar o luat poliția telefonul, acolo sigur o să găsească ceva. Dacă mă vedea mă striga de pe terenul de fotbal, mătușă unde mergi,mătușe unde ai fost.”

Nimeni nu are o explicație pentru ce s-a întâmplat, iar lumea se ferește să dea un verdict. Cearta cu părinții sau jocul „Balena Albastră” sunt excluse de toată lumea, dar totuși oamenii își dau cu părerea.

„Cine știe cea fost în capul lui. Poate chiar de la jocul ăla i s-a tras, că o fi zis că mai bine se omoară el decât să pățească ceva toată familia. Vorbim și noi ca oamenii de toate în sat”, mai afirmă mătușa tânărului.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!