Din spatele cortinei, în Spitalul Județean: „ Nu este foarte comod să te duci și să fii consultat cu o spatulă ruginită”

HomeActualitate

Din spatele cortinei, în Spitalul Județean: „ Nu este foarte comod să te duci și să fii consultat cu o spatulă ruginită”

„Din neferire, în ultimele două trei săptămâni am tot fost nevoit să ajung pe acolo ( n.r Spitalul județean) și am constat o situație pe care poate du

PSD-iștii au un coleg nou în Consiliul Județean. I-a luat locu lui Vasile Ciocan
Avocatul Adrian Cozma dă cu pumnul în masă în fața șmecherilor care vor să blocheze construcția centurii pentru a câștiga bani din pământuri
Adrian Cozma: „Nu văd că orașul se îndreaptă spre o direcție clară.”
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

„Din neferire, în ultimele două trei săptămâni am tot fost nevoit să ajung pe acolo ( n.r Spitalul județean) și am constat o situație pe care poate dumneavoastră o cunoașteți sau ați sesizat-o. Unele dintre secțiile spitalului sunt nezugrăvite, sunt într-o stare în care abia funcționează. Am fost de exemplu la secția de chirurgie maxilo-facială unde un doctor foarte bun, nu îi spun numele, abia își desfășoară activitatea pentru că pereții cad pe dânsul, pentru că ustensilele, am văzut eu personal, nu numai că sunt vechi, dar multe spatule de exemplu sunt ruginite. Nu stai foarte comod când trebuie să te consulte cu o spatulă ruginită.

Aceasta este declarația unui consilier județean, destăinuire făcută în cadrul unei ședințe publice. Este vorba de consilierul PSD Ciprian Ardelean, care ridică problema condițiilor din spital, condiții pe care le-a resimțit pe propria piele.

Acesta a mai ridicat și problema angajaților, lăudând pe de o parte unii angajați, dar și atrăgând atenția asupra altora care nu știu să se comporte sau să acorde atenție și importanță pacienților.

„Știu că s-a angajat acolo un nou manager. Acestea sunt doar chestiuni pe care doresc să le sesizez și vă rog și pe dumneavoastră și pe acest manager să țină seama de ele. Spitalul județean este cea mai importantă instituție din subordinea Consiliului Județean, pentru că de urgență suntem nevoiți uneori să ajungem acolo. Acestea sunt niște chestiuni reale, pe care, dacă vă veți duce, le veți sesiza. Nu este foarte comod să te duci și să fii consultat cu o spatulă ruginită”, a mai afirmat consilierul Ciprian Ardelean.

Acesta a mai atras atenția asupra faptului că poate, viitorul buget al instituției va avea grijă de repararea acestor nereguli.

Ca replică la cele semnalate, președintele Pataki Csaba a recunoscut că încă sunt multe probleme la spital, în ciuda faptului că în ultimii ani s-au făcut eforturi pentru renovarea mai multor secții. Acesta a adus explicații mai amănunțite la partea de buget a instituției.

„Spitalul a reușit performanța anul trecut de a încheia anul cu minus 9,5 milioane lei și noul manager, în două luni de zile, cu minus 10 milioane în buget nu prea a putut să facă mari minuni, în condițiile în care dacă nu l-am fi sprijinit deja pe buget provizoriu cu 2,5 milioane de lei, ar fi intrat în arierate. Aceasta e bine să știe toată lumea. Am putea să analizăm anul trecut din multe puncte de vedere și nu numa noi analizăm activitatea spitalului pe anul trecut. Dar eu vreau să vorbesc de viitor. Săptămâna asta am fost în Ungaria, pregătim un proiect transfrontalier, e în jur de 10 milioane de euro, putem să obținem, pentru extinderea și dotarea multor secții vitale din Spitalul Județean. Ghidul urmează să fie lansat în luna aprilie, înseamnă că vom avea trei luni de zile să definitivăm proiectul și dacă nu anul ăsta, măcar anu viitor putem să ne gândim la o investiție masivă”, a declarat președintele Pataki Csaba.

Acesta nu a evitat să recunoască faptul că în ceea ce privește comportamentul unei părți din personalul medical este mult de lucru pentru a fi la nivelul la care merită să fie tratat un pacient.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!