Elevi din patru județe s-au întrecut la Satu Mare în prezentarea firmelor de exercițiu gândite de ei

HomeActualitate

Elevi din patru județe s-au întrecut la Satu Mare în prezentarea firmelor de exercițiu gândite de ei

25 de echipaje de tineri cu aspirații de antreprenori s-au întrecut astăzi, 31 Martie, la o nouă ediție regională a competiței de firme de exercițiu.

Se ascut cuțitele la DSP, începe bătălia. Trecutul unui candidat scos la lumină de un fost senator
Post de inspector scolar adjunct scos la concurs la Satu Mare
Mani Gyenes se pregătește de a opta participare la Dakar. Motocicleta lui a fost refăcută complet
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

25 de echipaje de tineri cu aspirații de antreprenori s-au întrecut astăzi, 31 Martie, la o nouă ediție regională a competiței de firme de exercițiu. Tineri elevi ai claselor terminale de la liceele cu profil economic din Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Bihor și-au pregătit atenți standurile de prezentare a firmelor încă de joi seara, astfel că vineri dimineața fiecare era gata să își prezinte și să își promoveze afacerea.

Acest exercițiu care simulează derularea unei afaceri reale are ca scop să îi facă pe tineri să deprindă abilitățile manageriale necesare conducerii unei afaceri dar și să se familiarizeze cu diferire proceduri specifice unei afaceri, precum plata unor facturi, comunicare cu alți antreprenori.

IMG_7438

„Se urmărește ca ei, în viața reală, după ce absolvă clasa a XII-a, chiar dacă nu vor avea firma lor, deși noi așa ne-am dori, să fie multe firme pe piață, chiar dacă sunt mai mici, eu zic că economia va prospera așa, măcar să aibă cunoștințe despre tot ce înseamnă o firmă, de la resurse umane, la cum se completează un contract de muncă, cum se face un bilanț. Prin acest eveniment noi urmărim să comunice întreei. Teorie știm toți, numai că atunci când intrăm în relație cu ceilalți atunci e altfel. ”, afirmă una dintre profesoarele organizatoare.

Tinerii s-au dovedit plini de idei și de imaginație, atât când vine vorba de domeniul de activitate al firmelor lor, cât și ca mod de a-și promova afacerea.

IMG_7436

„Eu sunt managerul acestei firme și învăț cum să gestionez o afacere, despre personalul de care am nevoie, resursele necesare și celelalte mijloace. Afacerea noastră se ocupă cu producerea de cosmetice și comerțul cu ridicata a produselor cosmetice și parfumerie. Noi ne ocupăm cu cosmeticele pentru femei pentru că acestea prind mai bine la public și menționez că sunt 100%naturale.”, afirmă Dragos Daria, una dintre managerii firmelor de exercițiu.

Lenuța a venit de la Sighet pentru a arăta organizatorilor concursului cum vede ea o afacere în domeniul turismului, mai exact o pensiune. Aceasta a îmbrăcat portul popular din zonă pentru a fi mai veridică și este decisă ca de la acest exercițiu să treacă și la fapte peste câțiva ani, după ce își va termina studiile.

IMG_7437

„Noi avem o pensiune tradițională. Este destul de complicat să ai o afacere, dar nu este imposibil. Chiar m-am gândit peste 2-3 ani să conduc o pensiune, ar fi o afacere foarte bună, mai ales pe zona noastră, în Sighet”, afirmă Peter Lenuța, din Sighetul Marmației.

IMG_7440

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!