Cum se lucra, sau nu, la secția de chirurgia cardio-vasculară: „Aveați ture întregi, zile în șir fără pacienți”

HomeActualitate

Cum se lucra, sau nu, la secția de chirurgia cardio-vasculară: „Aveați ture întregi, zile în șir fără pacienți”

Ultimele declarații din spațiul public legate de datoriile spitalului au aprins spiritele pe Facebook, acolo unde fostul manager, Marcela Papici, i-a

Suma uriașă pe care o plătești dacă îți iei acum bilet de avion Satu Mare – Londra. Biletele la 109 lei au devenit poveste
Consiliul medical, corpul medical si conducerea spitalului îi răspund doctorului Virgil Enătescu, în urma acuzațiilor făcute la ședința Consiliului Județean
130 de jandarmi ies pe străzile județului în acest weekend
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ultimele declarații din spațiul public legate de datoriile spitalului au aprins spiritele pe Facebook, acolo unde fostul manager, Marcela Papici, i-a dat replica președintelui Consiliului Județean Pataki Csaba, afirmând că declarația lui este o dezinformare și că datoria reală a spitalului nu a fost de 9,5 milioane de lei ci doar de 3,8 milioane, existând acte contabile să demonstreze acest lucru.

Dar nu doar acest lucru a fost scos la lumină de ultimele declarații ci și modul în care se lucra, sau mai degrabă nu se lucra, în una din cele mai mediatizate și bine dotate secții din spitalul județean, secția de chirurgie cardio vasculară. Secția a fost inaugurată în 2012 cu surle și trâmbițe iar chirurgul adus pentru a profesa în această secția a fost prezentat un mic Mesia care va revoluționa și resuscita sistemul medical din Satu Mare. Aceasta a funcționat o perioadă, dar activitatea s-a stins rapid, proiectul dovedindu-se a nu fi sustenabil.

Doar că nu a fost să fie așa, pentru că lucrurile nu au prea mers așa cum s-a prezentat atunci, în an electoral, iar secția a rămas rapid fără doctori. Imprudența unei foste asistente a secției de a comenta la unul din răspunsurile fostului manager Marcela Papici scot la iveală cum se luau salariile în acea secție, deși nu avea activitate, de la plecarea medicilor și până la desființare.

„Care 6 sectii sau renovat ??? Sa inchis o sectie foarte necesara bolnavolir !!!!”, scrie Simona Zah într-un comentariu, la care Marcela Papici îi răspunde:

„Va referiți la chirurgie cardio vasculara? Acolo unde ați lucrat și dvs? Acolo unde aveați ture întregi, zile în sir fără pacienți? De acolo de unde, atunci când ați plecat, atunci ați înțeles ce înseamnă munca în spital? Secția care avea cele mai importante dotări și arata impecabil dar nu avea medic? Cred ca știți ca șeful de secție a plecat prin demisie (exista hârtia la dosar) iar cel de-al doilea medic a plecat dus de politie. Ce era sa fac? Sa țin secția goala, fără medic, fără pacienți ca sa aibă câteva persoane de unde sa plece odihnite acasă?
Care secții au fost renovate? Maxim tupeu aveți dar am sa va raspund: oncologia spitalizare de zi, oftalmologia, diabetologia, radiologia sp 2, fosta chirurgie plastica, laboratorul sp 1 (etajul 1), plus unitatea de transfuzii sangvine, sala angiograf, sala litotritor și parțial radiologia sp 1. S-au demarat lucrările și pe secția de chirurgie generala.
Alta întrebare?”.

Punctul de vedere al fostului manager este susținut de o altă angajată a Spitalului Județean, Luminița Deak, care afirmă:

„ Secția “Hilton Hotels” chiar ar fi o secție necesara bolnavilor, dar nu în contextul în care funcționa!!! ,,,,e și normal sa plângă fetele după acea secție, în timp ce noi restu “ne scoteam limba” de cât aveam de lucru pe alte secții,,, ele erau la relaxare totala, și eu și toată lumea ar plânge după astfel de vremuri. Sa fim serioși ”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!