Inspectorii DSVSA au dat 10 amenzi în Tiream, Gherța, Porumbești, Cămârzana, Beltiug și Iojib

HomeActualitate

Inspectorii DSVSA au dat 10 amenzi în Tiream, Gherța, Porumbești, Cămârzana, Beltiug și Iojib

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condițiile  zooigienice și de bunăstare, existenta documentului de înregistrare, r

Atenție la ultimele cumpărături de Paști – peste 460 de kg de alimente confiscate pentru că reprezentau un pericol
Cum să păstrezi carnea și alimentele în perioada de vară, pentru a nu risca o toxiinfecție alimentară
La o școală din Satu Mare se va oferi o masă caldă gratuită pentru elevi. Proiect pilot al Guvernului Cioloș
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condițiile  zooigienice și de bunăstare, existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de  igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor necomestibile, existența echipamentelor de protecție.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 14 sancțiuni  contravenționale din care 4 avertismente și 10 amenzi contravenționale în valoare de  6.720 lei.

  • Nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate – 4 avertismente –  4 crescători particulari  –  1 – Tiream,  1 – Gherța Mică , 1 – Porumbești, 1 – Cămârzana.
  • Manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. – 1.200 lei – 2 Magazine Alimentare  –  2 Beltiug.
  • Comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislație sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. – 1.200 lei – 2 Magazine Alimentare  –  1 Iojib, 1 Gherța Mică.
  • Transportul de animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare. – 4.320 lei – 6 transportatori animale vii. – Trafic Beltiug.

În urma controalelor efectuate, cu scopul prevenirii apariției unor toxiinfecții alimentare cu ocazia “Sărbătorilor Pascale”, în unități de comercializare a produselor alimentare, precum și în trafic, a  fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de : 41.6 kg produse alimentare, în valoare de : 915,5 lei, cantitate care a fost denaturată și neutralizată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

 

Sursa: DSVSA Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!