VIOLENŢA ÎN FAMILIE – TEMA DE DEZBATERE ÎN ŞCOLI ŞI SOCIETĂŢI COMERCIALE

HomeActualitate

VIOLENŢA ÎN FAMILIE – TEMA DE DEZBATERE ÎN ŞCOLI ŞI SOCIETĂŢI COMERCIALE

Cea de a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a fost dedicată prevenirii violenţei în familie. În acest context poliţiştii sătmăreni au or

Polițiștilor le-au vorbit oamenilor din Carei, Moftin și Căuaș despre cum să se ferească de înșelăciuni și furturi din locuințe
Începe „Săptămâna Prevenirii Criminalității”. Accent sporit pus pe siguranța în mediul online
DOUĂ TEME SENSIBILE PREZENTATE LA DISCOTECA PENTRU ELEVII DE GIMNAZIU
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Cea de a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a fost dedicată prevenirii violenţei în familie. În acest context poliţiştii sătmăreni au organizat o serie de acţiuni preventive în şcoli, dar şi în societăţi comerciale.

Astfel, joi, 6 aprilie 2017, la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţii Ion I.C.Brătianu poliţiştii au susţinut două sesiuni informative cu elevii şi profesorii liceului. Au fost abordate formele violenţei, relaţia victimă-agresor, modalităţile de raportare şi susţinere a victimelor violenţei în familie. Cei 92 de elevi au urmărit şi un film documentar realizat în cadrul campaniei naţionale Aripi Frânte, film care prezintă povestea unor femei victimizate timp îndelungat şi care au recurs la răzbunare omorându-şi partenerii de viaţă sau alţi membri ai familiei.

Activităţile de prevenire a violenţei în familie vor fi orientate în acest an în judeţul nostru şi spre grupuri de persoane mai puţin accesibile, cum sunt angajaţii unor societăţi comerciale, grupul ţintă vizat fiind cel al femeilor. Prima activitate de acest tip a fost organizată tot joi, 6 aprilie 2017, la SC DRAXLMAIER ROMANIA din Satu Mare unde 80 de angajaţi au  fost invitaţi la o întâlnire cu poliţiştii pe tema violenţei în familie. Au fost dezbătute aspecte mai puţin cunoscute ale violenţei în familie, formele de abuz fizic, psihologic, economic, spiritual, ciclul violenţei şi factorii care menţin acest fenomen şi fac dificilă ieşirea din situaţia abuzivă. Participanţii au fost invitaţi să susţină victimele violenţei în familie şi să ofere informaţii privind posibilitatea de a obţine un ordin de protecţie, atunci când victima se află în pericol. În final au fost distribuite broşuri informative şi au fost expuse afişe ale campaniei cu datele poliţiştilor care răspund de zona respectivă. Întâlnirile de acest fel vor continua în perioada următoare fiind considerate benefice pentru angajaţii societăţii. Activităţile au fost susţinute de subcomisar Hrihorişan Felicia din cadrul IPJ Satu Mare şi subcomisar Pop Cristian din partea Poliţiei Municipiului Satu Mare.

Sursa: IPJ Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!