Povestea unei transformări. Cum a slăbit Raul Nistor 20 kg în 2 luni, la GrandFitness

HomeActualitate

Povestea unei transformări. Cum a slăbit Raul Nistor 20 kg în 2 luni, la GrandFitness

Kilogramele sunt oproblemă pentru multă lume, fie femei sau bărbați. Media este plină de rețete miraculoase de slăbit, internetul plin de diete și reț

Sfaturile Grand Fitness: Care sunt greșelile pe care să eviți să le faci pe banda de alergare
De la bătăușul din curtea școlii la campionul din ring – povestea luptătorului Marius Munteanu
Mai există vrăjitori la Satu Mare!!! Bogdan Tărțan face vrăji și kilogramele clienților dispar
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Kilogramele sunt oproblemă pentru multă lume, fie femei sau bărbați. Media este plină de rețete miraculoase de slăbit, internetul plin de diete și rețete care te fac suplu peste noapte, dar încă nu a apărut nimeni care să demonstreze și practic că toate aceste soluții revoluționare au rezultat.

În schimb, vechea practică, cea a sportului combinată cu o alimentație corectă, nu promite nimic, dar continuă să dea rezultate spectaculoase. Este și cazul lui Raul Nistor, un tânăr de 25 de ani care a descoperit recent sala de sport GrandFitness iar asta i-a schimbat viața. A slăbit 20 de kg în două luni și continuă să persevereze în menținerea stilului de viață nou adoptat.

Am discutat cu Raul pentru a afla cum a reușit și pentru a fi și pentru alții un model.

  • Raul, spune-ne câte ceva despre tine, cine ești și cine ai fost după și înainte să apară GrandFitness în viața ta

Mă numesc Nistor Raul Alexandru, am 25 de ani și sunt masterand în Cluj Napoca. Sunt un om activ,nu îmi place să stau ci din contră, mă simt bine în momentul în care am o activitate, în care sunt solicitat și în care pot să îmi depășesc limitele. Înainte de a porni pe drumul vieții mai sănătoase aveam un stil de viață haotic din punct de vedere culinar, motivul fiind informațile insuficiente pe care le aveam în acea perioadă. Sebastian Filip a fost cel care m-a abordat pentru a mă ajuta să slăbesc și să adopt un stil de viață sănătos, având în vedere că ne cunoaștem de foarte mult timp și îi spuneam că vreau să slăbesc. Am dat curs propunerii fiind încântat de invitație. Și înainte am mai avut tentative de a merge la sală și de a slăbi, însă niciodată nu am fost o persoană sportivă și nici acum nu pot să spun că mă omor după sală sau un anumit sport. Îmi plac foarte mult plimbările în aer liber sau să alerg, în orice caz îmi place să fac activități sportive în aer liber și nicidecum într-o sală amenanjată, nu știu de ce dar asta am constatat. Am început cu 85 de kg și momentan am ajuns la 64 de kg în două luni. Întradevăr această performanță pentru mine este una extraordinară și mă bucur de realizare. Din punct de vedere medical sunt sănătos analizele fiind perfecte. Partea mai putin plăcută este din punct de vedere psihologic.

17554152_414982688870499_4017723565400347881_n Un astfel de rezultat te poate duce la anumite probleme cum ar fi anorexia sau să dezvolti o anumită psihoză pentru alimente în care să nu accepti deloc mâncare gătită în afară de cea făcută de tine devenind obsesie ingredientele și modul de preparare. Am trecut și eu cu brio prin aceste momente dar am reusit să le depășesc cu foarte mult ajutor din partea lui Sebi care a avut răbdarea necesară și înțelegere față de ceea ce trăiam în momentele respective. Modul de viață mi s-a îmbunătățit considerabil deoarece mă simt mai ușor, am o altă energie și stare de spirit care mă face să mă simt mai bine. Un lucru foarte important este locul în care faci sport. Sala GrandFitness, a avut si ea un loc în toată transformarea acesta deoarece este un loc aerisit și curat care te îmbie la sport. Senzația de bine și comfort am găsit-o în această sală care m-a ajutat enorm.

  • Cum a fost la început colaborarea cu antrenorul tău personal de la Grand Fitness și cât de neîncrezător ai fost că un om te poate face să te schimbi asa mult?

Începutul a fost extrem de greu. Eu am lucrat cu Filip Sebastian. Încrederea în el o aveam în primul rând pentru că îl cunoșteam foarte bine și în al doilea rând pentru transformarea pe care el a avut-o în prealabil. Nu m-am îndoit de el nici o clipă, am știut că poate să mă schimbe și l-am lăsat să lucreze. Colaborarea mea cu Sebi a fost mai mult bazată pe prietenie și nici de cum pe cea de genul antrenor și elev să zic așa. Căldura și modul prietenos cu care a lucrat m-a făcut să continui cu el. După cum am spus a avut foarte multă răbdare cu mine și mi-a răspuns la toate întrebările pe care le-am avut. La noi a fost pe primul loc încrederea reciprocă și comunicarea. Orice aveam să îi spun o făceam fără reținere și la fel făcea și el. Așa se întâmplă și în momentul de față.

  • În ce a constat modificarea stilului tău de viață și cât de grele au fost antrenamentele?

Eu sunt un mare gurmand, pofticios și îmi plac dulciurile. Schimbarea a constat în prima fază la nivel psihic. Controlul în mâncare a fost o foarte mare problemă și încă lucrez. Gramajele și porțiile pe care a trebuit să le mănânc au fost foarte puține. Pentru mine faptul de a mă limita la un anumit gramaj a fost destul de greu. Motivația a fost foarte puternică. Pe lângă gramaje a mai fost și modul în care am mâncat. Spre exemplu mi-am format un program extrem de strict în ceea ce privește orele de masă de la care nu fac rabat doar o dată pe săptămână. Apoi este calitatea alimentelor și a mâncării. Spre exemplu am exclus de tot pastele făinoase, tot ce înseamnă făină și panificație, tot ce înseamnă mâncare procesată asta incluzând mezeluri și cașcaval și absolut orice conține zahăr procesat adică dulciurile. Acest șoc l-am resimțit din plin și încă face ravagii dar pentru ca și corpul să se obișnuiască și să își formeze un nou stil de viață trebuie undeva la aproximativ 6-7 luni cu indulgență. Nu poți obișnui un organism cu un anumit stil de viață peste noapte, să adopte un stil cu totul nou. Trebuie timp și foarte multă răbdare și aici intervine și partea psihologică care este, eu zic 90% din proces. Aș fi absurd să spun că totul a fost perfect pentru că sunt om și am mai avut mici scăpări, dar le-am identificat și pe parcurs am învățat. Antrenamentele le-am făcut după cum am putut. Evident că am tras de mine cu dinții să fac tot însă având în vedere că sănătatea este pe primul loc nu am exagerat niciodată. De fapt cheia la mine a constat în cumpătare, adică calea de mijloc care, din punctul meu de vedere este secretul mult căutat și mult discutat. Degeaba te înfometezi și rupi aparatele la sală dacă te trezești într-o zi cu anumite boli care nu știi din ce direcție vin. CUMPĂTAREA ESTE MARELE SECRET.

  • Cum privești acum sala și sportul față de cum le priveai înainte să cunoști lucrurile astea prin prisma Grand fitness?

Nici înainte și nici acum nu îmi place să merg la sală în mod neapărat. Există două tipologii de oameni. Sunt persoanele sportive care adoră să meargă la sală sau care se simt bine să alerge sau să se plimbe în aer liber cât pot de mult. Sunt persoanele care nu le face plăcere să facă sport sau mișcare de orice natură. Eu mă consider o persoană sportivă dar liberă. Nu suport spațiile închise și ca cineva să îmi spună ce să fac și cât să fac, dar ăsta sunt eu, acest lucru depinde de fiecare persoană în parte. Sala GrandFitness după cum am menționat mai sus mă face să mă duc cu mare plăcere la sport tocmai prin faptul că este curată și îngrijită. Pentru mine a contat personal faptul că pereții sunt albi ceea ce îmi dă o senzație de spațiu mare și luminos și faptul că este aerisită sala.

  • De ce le-ai recomanda și altora sala Grand Fitness și antrenorii de acolo?

Recomand cu mare căldură și încredere această sală de sport tuturor, indiferent de ceea ce vor să facă. Personalul este unul de calitate ceea ce contează foarte mult. Faptul că vorbesc frumos și prietenos te face să îți dorești să mergi din ce în ce mai des, acest lucru devenind un obicei. Antrenorii sunt foarte bine pregătiți din toate punctele de vedere. Orice întrebare își găsește un răspuns competent ceea ce este foarte important mai ales pentru un începător.

Ar fi foarte multe de spus încă, dar un singur lucru este important, stilul de viață format și nu dieta iar mai apoi sănătatea pe care o dobândești în urma schimbării pe care o faci.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!