Caravana Rotary a consultat 176 de persoane. Mai multe cazuri grave descoperite

HomeActualitate

Caravana Rotary a consultat 176 de persoane. Mai multe cazuri grave descoperite

Timp de mai multe săptămâni, la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, Rotary Satu Mare a demarat proiectul „Caravana Rotary” care avea ca

Laboratorul care nu profită de boala sătmărenilor ca să îi sărăcească. Unde găsești cele mai ieftine analize
Analize medicale gratuite vineri, de Ziua Națională a Ambulanței
Clubul Rotary a pornit caravana medicală. Persoanele defavorizate vor beneficia de analize gratuite
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Timp de mai multe săptămâni, la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, Rotary Satu Mare a demarat proiectul „Caravana Rotary” care avea ca principal scop oferirea de consultații gratuite unui număr cât mai mare de persoane din mediul rural, în special din zonele cunoscute ca având incedență mare la anumite boli și unde oamenii au posibilitatea efectuării analizelor medicale periodice.

„Scopul a fost de acordare de asistență medicală gratuită persoanelor defavorizate din mediul rural. Cabinetul medical mobil este dotat cu aparatură  care acoperă o gama largă de investigații preliminare.

Astfel, au fost investigate 176 de persoane,din care 41 au fost copii. Au fost descoperite două urgențe la Tarna Mare: un abdomen acut chirurgical și o persoană cu probleme cardiace. Cele două persoane au fost trimise la UPU. De asemenea au fost descoperite modificări ecografice renale la cinci copii și aceștia fiind îndreptați spre investigații complemetare. Unui copil i s-au constat modificări de coloană.”, se arată într-un comunicat al celor de la Rotary Club Satu Mare.

În proiect au fost implicați atât medici membrii ai Clublui Rotary, cât și alți medici care au dorit să fie voluntari în acest proiect. Personalul care a activat pe perioada proiectului a fost compus din Markovits

Mihai, Ardelean Anamaria, Rusu Alina, Botezan Tiberiu, Bancea Nicoleta,C iorba Mariana, Rusu Cristian, Feciche Bogdan, Solosi Laura și doamna asistentă Claudia Chioran, fiecare în funcție de timpul disponibil. Lor și s-au alăturat și  Danea Gyorgy Eric si Zsiga Janette,elevi la Colegiul Național Kolcsey Ferencz Postliceal-Profil Asistent Medical Generalist, ambii în anul întâi.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!