Nu vă panicați!!! Sirenele vor suna în tot județul, săptămâna viitoare

HomeActualitate

Nu vă panicați!!! Sirenele vor suna în tot județul, săptămâna viitoare

I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare informează cetăţenii judeţului Satu Mare despre  „Exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de

Incendiu, explozie, victime și multe forțe mobilizate – exercițiu al ISU „Someș” Satu Mare
Exercițiu de simulare extraordinar! Explozie la o fabrică din Carei
Rezerviștii sunt chemați la unitățile militare! Nu e panică, e doar exercițiu
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare informează cetăţenii judeţului Satu Mare despre  „Exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017” .

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va desfășura săptămâna viitoare un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

În perioada 18-21 aprilie a.c., în mai multe localități din țară va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.

Simulările vor începe marți, 18 aprilie a.c., iar timp de patru zile vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

În perioada vizată, cetățenii vor auzi semnalul de alarmare “ALARMA LA DEZASTRE”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, iar încetarea exercițiului nu va fi marcată și prin transmiterea prin intermediul sirenelor de alarmare a semnalului acustic “ÎNCETAREA ALARMEI”. Precizăm că nu se cunoaște data exactă în care vor fi efectuate aceste verificări în județul nostru, acest semnal putând fi auzit în oricare dintre cele patru zile, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,SOMES” Satu Mare. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!