Se strânge lațul în jurul lui Vasile Țânțaș. Primăria câștigă primul proces pentru Hotelul Dacia

HomeActualitate

Se strânge lațul în jurul lui Vasile Țânțaș. Primăria câștigă primul proces pentru Hotelul Dacia

Numele omului de afaceri sătmărean Vasile Țânțaș este strâns legat de Hotelul Dacia și de soarte acestei clădiri emblemă pentru sătmăreni. După ani în

Răsturnare de situație în cazul vânzării Dacia. A cumpărat-o indirect statul maghiar?
Caravana „Go România!” ajunge marți la Satu Mare. Un sătmărean alături de polonezi, cu Dacia, până la București
Bătrânele Dacii din România și Polonia se înfruntă în acest weekend cu Transalpina și Transfăgărășanul
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Numele omului de afaceri sătmărean Vasile Țânțaș este strâns legat de Hotelul Dacia și de soarte acestei clădiri emblemă pentru sătmăreni. După ani în care nimeni nu a mișcat nimic în front pentru a o recupera, se pare că se mișcă lucrurile.

Vasile Țânțaș a pierdut primul proces pentru hotelul Dacia în ianuarie, când a fost condamnat la un an de închisoare și plata a 700.000 lei pentru distrugerea hotelului. Decizia nu a fost definitivă, astfel că ea a fost atacată de omul de afaceri. Mai apoi acesta a fost amendat de Direcția Județeană de Cultură cu peste 760.000 de euro, cu titlul de despăgubiri materiale, în urma distrugerii unei clădiri de patrimoniu.

Acum a venit rândul primăriei să câștige un proces pentru Hotelul Dacia. Judecătorii au dat câștig de cauză primăriei în demersul juridic al acesteia de a-l obliga pe proprietarul clădirii să ia măsuri de conservare a acesteia.

„Obligă pârâta să ia măsurile de conservare generală a monumentului istoric cod SM II-m-A-05221, Hotel Dacia, măsurile dispuse prin notificarea nr. 20466/30.04.2015 către Municipiul Satu Mare şi procesul verbal nr. 12/28.04.2016 emis de către reclamantă constând în: „asigurarea etanşeităţilor la învelitoare, tabachere, coşuri de fum, luminator, închiderea golurilor la faţade, evacuarea apelor pluviale din toate zonele ,asigurarea ventilării controlate (mai ales în subsol ), montarea unei schele şi pânze de protecţie pe faţada principală atât pentru protecţia componentelor artistice cât şi pentru protecţia pietonilor, verificarea zidurilor calcan (către proprietăţile vecine )”, este decizia judecătorilor.

Omul de afaceri are cale de atac în acest proces, putând să atace decizia, care nu este definitivă. Acesta are în plan vânzarea clădirii, dar prețul cerut de el este unul mult prea mare pentru a găsi pe cineva interesat, inclusiv primăria refuzând să discute acest subiect din cauza sumei prea mari cerute.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!