A murit tradiția? Anul acesta miei nu au avut nici preț nici trecere

HomeActualitate

A murit tradiția? Anul acesta miei nu au avut nici preț nici trecere

Începând de marți, în spațiul pieței de vechituri din municipiul Satu Mare s-a autorizat vânzarea de miei pentru Paște. Tot acolo a fost realizat și u

Sătmărenii au tăiat peste 2300 de miei și iezi de Paște
Tai miel de Paști? Vezi când și de unde poți să îl cumperi și să îl sacrifici
Zeci de amenzi, sute de kilograme de carne confiscată și puțini miei tăiați de Paște în Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Începând de marți, în spațiul pieței de vechituri din municipiul Satu Mare s-a autorizat vânzarea de miei pentru Paște. Tot acolo a fost realizat și un punct de sacrificare al acestora, pentru cei care au dorit să ajungă acasă doar cu carcasa de miel, gata de condimentat pentru a fi preparat după diferite rețete.

Crescători de oi din toate colțurile județului au venit la piața de vechituri pentru a-și comercializa mieii, dar se pare că fără prea mare succes. Vânzările de anul acesta sunt departe de a le egala pe cele de anul trecut. Conform statisticilor celor de la DSVSA, până joi seara s-au comercializat 282 de miei, iar ziua de vineri si cea de sâmbătă nu par mai promițătoare.

IMG_7712

„Foarte puțini s-au tăiat în acest an. Anii trecuți se tăiau câte 500-600 doar de Paștele ortodocs iar de cel catolic se mai tăiau câte 200. Acum nu sunt 300 după trei zile și nu o să se mai vândă mulți în ziua de vineri și sâmbătă, hai să zicem încă 200”, afirmă directorul DSVSA Nicolae Dumuța.

La o vizită în piață, la „spartul târgului”, coada la punctul de tranșare este destul de mare, numărând câteva zeci de persoane, dar comercianții nu se laudă cu vânzările.

IMG_7711

„Am venit de la Gherța, doar azi a fost prima zi. Câți să dăm, șapte sau opt am dat de toți astăzi. Nu merg, nu îi cumpără lumea”,afirmă un comerciant.

„Anii trecuți când veneam erau aici camioane mari cu miei, plin de miei, dar nu mai vin nici comercianții așa mulți. Eu cred că îi vând direct de acasă, că aici trebe plătit la piață, trebuie plătit doctor, de acasă nu plătești nimic. Eu în Anglia am trimis vreo șase și i-am dat cu 10 lei kilul, nu cu 8 ca la piață.”, afirmă un alt crescător de oi.

IMG_7715 IMG_7716

Miei scoși la comercializare au în majoritatea cazurilor între 13-14 kilograme ajungând să cântărească și peste 20, de la caz la caz, lumea alegându-i în funcție de numărul de preparate pe care doresc să le realizeze și de cât de mare este familia.

Miei vor mai fi comercializați la piața de vechituri până sâmbătă la ora 12.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0