Atenție la ultimele cumpărături de Paști – peste 460 de kg de alimente confiscate pentru că reprezentau un pericol

HomeActualitate

Atenție la ultimele cumpărături de Paști – peste 460 de kg de alimente confiscate pentru că reprezentau un pericol

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condițiile  zooigienice și de bunăstare, existenta documentului de înregistrare, r

Atenție la alimentele consumate vara: unele pot fi periculoase pentru organism.
Tudor Gherman vă învață ce să nu faceți după ce plecați acasă de la masaj. Sfaturi importante!!!
Cinci farmacii veterinare amendate. Ce nereguli au găsit inspectorii
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: condițiile  zooigienice și de bunăstare, existenta documentului de înregistrare, respectarea condițiilor generale de  igiena, originea materiilor prime si existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea si eliminarea subproduselor necomestibile, existența echipamentelor de protecție.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii de specialitate, au aplicat 9 sancțiuni  contravenționale din care 2 avertismente și 7 amenzi contravenționale în valoare de  4.800 lei.

  • Nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate – 2 avertismente –  2 crescători particulari  –  1 – Turulung,  1 – Gelu.
  • Introducerea fără documente sanitare veterinare a unor animale în efectivele de animale deja existente. – 3.600 lei – 6 Crescători Particulari  –  2 Tășnad, 1 Medieș , 1 Irina, 1 Andrid, 1 Sărăuad
  • Comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislație sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. – 1.200 lei – 1 Magazin Alimentar  –  1 Turț.

În urma controalelor efectuate în perioada : 20.03 – 13.04.2017, în scopul prevenirii apariției unor toxiinfecții alimentare cu ocazia “Sărbătorilor Pascale”, în unități de comercializare a produselor alimentare, precum și în trafic, au  fost supuse sechestrului / reținerii oficiale, cantitățiile de : 337,8 kg kg carne și preparate din carne,  132,1 kg produse lactate în valoare totală de : 5.106 lei, cantitate care a fost denaturată și neutralizată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

 

Sursa: DSVSA Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!