Zeci de persoane au luat Lumina Sfântă pe Aeroportul Satu Mare.Ea a ajuns până la Viena

HomeActualitate

Zeci de persoane au luat Lumina Sfântă pe Aeroportul Satu Mare.Ea a ajuns până la Viena

  A fost al optulea an consectiv în care la Satu Mare a ajuns Lumina Sfântă de la Mormântul Mântuitorului de la Ierusalim. O delegație de la S

Vești bune de la Consiliul Județean! Pataki Csaba: ”Se fac demersuri pentru înfiinţarea unei linii aeriene care să lege Satu Mare de Germania”
DELEGAȚIE DIN ESTONIA LA SATU MARE | Aceștia sunt interesați de orașul nostru
OPINIE! Investitori tot vin, dar pe când vin și investițiile? Ne lăudăm cu ce avem că ne e rușine cu ce nu am fost în stare să facem
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

 

A fost al optulea an consectiv în care la Satu Mare a ajuns Lumina Sfântă de la Mormântul Mântuitorului de la Ierusalim. O delegație de la Satu Mare a zburat la București pentru a lua Focul Sfânt în candelă și a-l aduce credincoșilor din nord-vestul țării.

Delegația sătmăreană condusă și susținută de omul de afaceri Mircea Lețiu a făcut mai multe opriri intermediare, de ei depinzând sosirea Luminii Sfinte la Mitropolia Ardealului, pentru că au aterizat atât la Sibiu cât și la Cluj înainte de a ajunge la Satu Mare.

„Este o bucurie că am putut să aducem Lumina Sfântă pentru a opta oară la Satu Mare. La București a fost lume multă care a așteptat-o. A fost un zbor cu emoții, să știți și nici nu a fost ușor, și acum îmi e înfundată încă urechea”,a declarat binefăcătorul Mircea Lețiu.

IMG_7737

La Satu Mare ai ajuns cu 15 minute întârziere față de ora programată și au fost așteptați de zeci de persoane doar pe culoarul ce duce la pistă, alte câteva zeci umplând sala de așteptare. Printre ei și un preot venit de la peste 200 km depărtare,din Slovacia, care a fost pentru a patra oară la Satu Mare după Sfânta Lumină pentru a o duce credincioșilor lui.

„Vin de la 250 km, am pornit la 3 jumate ora noastă, și este diferență o oră. Asta este a patra oară când vin după Focul Sfânt la Satu Mare. Pentru mine, să fac asta, nu este un efort, este o bucurie,ca să putem lua Focul și să îl ducem la credincioșii noștri. Și asta e o posibilitate care ne-a dat-o Biserica Ortodoxă Română și noi le mulțumim. Până la prima parohie, când ajungem e deja trecut de ora două. Facem asta pentru 60.000 de credincioși din Slovacia de est.”, afirmă preotul Ian Rusin.

IMG_7750

Alături de el au fost și alte persoane, delegația numărând în total șapte oameni. Aceștia au duc Focul Sfânt și la bisericile ortodoxe din Budapesta și mai departe, până la Viena. La fel ca ei, românii strânși la Aeroportul Satu Mare au fost veniți de la depărtare,chiar din Târgu Lăpuș, Maramureș, deși Lumina Sfântă a fost dusă de la Satu Mare mai departe,oficial, până la Catedrala din Baia Mare.

Lumea s-a îndreptat rapid de la aeroport spre biserici, acolo unde, odată ajunsă Lumina a început slujba de Înviere. De la caz la caz aceasta a durat doar o oră, acolo unde s-a realizat strict slujba de Învire, sau a trecut de2 ore până preoții au ieșit la sfințit coșurile, acolo unde aceștia au continuat și cu Liturghia. Frigul nu i-a făcut pe prea mulți credincioși să iasă din case în noaptea de Înviere și cu atât mai puțin să stea cu coșurile afară.

IMG_7743

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!