Tu când te întorci la antrenament? Specialiștii GrandFitness recomandă să iei un prieten cu tine

HomeActualitate

Tu când te întorci la antrenament? Specialiștii GrandFitness recomandă să iei un prieten cu tine

Antrenamentele cu un partener sau parteneră ne deschid o perspectivă în care motivaţia este mult mai mare, mai dozată faţă de situaţia când te antrene

Condiții de lux pentru jucătorii Olimpiei în Cipru. Se pregătesc pentru Liga I
Mai există vrăjitori la Satu Mare!!! Bogdan Tărțan face vrăji și kilogramele clienților dispar
Un sătmărean face marele pas spre ultra-maraton și țintește Campionatul European de 24 de ore
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Antrenamentele cu un partener sau parteneră ne deschid o perspectivă în care motivaţia este mult mai mare, mai dozată faţă de situaţia când te antrenezi singur, spun experţii.

Colegul de antrenament te poate ajuta să urmezi la virgulă acele obiective pe care ţi le-ai ales la începutul anului. Nicu Vonet, antrenor de fitness specializat, afirmă că există o serie de motive pentru care e benefic pentru tine şi pentru atingerea unor targete să te antrenezi cu cineva.

„În primul rând vei fi mai motivat. De obicei nu mai ai chef de antrenament după o zi grea. Este un lucru să îţi anulezi planurile propii, alta e să o faci când un cineva contează pe tine. Cu toţii avem zile grele, însă un partener de antrenament mereu te va încuraja să mergi la sală şi să vă antrenaţi împreună. El este cel care trage de tine să mergi la sală şi tot el va fi cel care va face ca tu să tragi mai intens, ceea ce reprezintă al doilea motiv să ai un partener de antrenament. El nu te va lăsa să renunţi la ultima repetare, să sari peste un exerciţiu sau să te întinzi cu pauzele. Singura recomandare suplimentară în acest caz e să ai pe cineva cu aceeaşi experienţă şi pregătire ca tine cu care să te antrenezi”, afirmă antrenorul Nicu Vonet de la Grand Fitness.

Tot el mai afirmă că un coleg de antrenament poate să te jute să eviţi accidentările, atunci când vrei să îţi depăşeşti limitele şi recordurile, fiind mereu cu ochii pe tine atunci când execuţi un exerciţiu. Tot un coleg de antrenament va face ce mersul la sală să însemne şi diversitate.

„Antrenându-te singur, vei rămâne în aceeaşi rutină de antrenament, cu aceleaşi exerciţii. Când ai un prieten  alături de care te antrenezi, opţiunile cresc. Mereu îţi va propune noi exerciţii, antrenamente şi sfaturi alimentare, însă şi tu trebuie să faci asta la rândul tău.”, mai afirmă antrenorul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!