Cod galben de precipitații abundente și ninsori în zona Oaș, pe miercuri. Autoritățile puse în alertă

HomeActualitate

Cod galben de precipitații abundente și ninsori în zona Oaș, pe miercuri. Autoritățile puse în alertă

Conducerea Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare a participat marţi, 18 aprilie 2017, de la ora 17,00, la videoconferinţa convocată de către Direc

Un vânzător ambulant de produse contrafăcute a fost prins de jandarmi în parcarea unui supermaket
Nu-l avem nici pe primul și se discută deja despre al doilea mall. Satu Mare, orașul mall-urilor?
Fostul internațional sătmărean, Daniel Prodan s-a stins din viață la doar 44 de ani
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Conducerea Instituţiei Prefectului-Judeţul Satu Mare a participat marţi, 18 aprilie 2017, de la ora 17,00, la videoconferinţa convocată de către Direcţia Generală Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne privind gestionarea efectelor fenomenelor meteorologice. Videoconferinţa la care au participat şi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost condusă de ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan.

La nivel de ţară, în intervalul 19 aprilie orele 04-18 sunt vizate fenomene precum precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, intensificări ale vântului.

Pentru judeţul Satu Mare, îndeosebi în zona Oaşului, s-a transmis atenționarea  meteorologică COD GALBEN. În intervalul 19 aprilie 2017, ora 18,00 – 21 aprilie ora 10,00 temporar vor fi precipitaţii, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona montanǎ 35…40 l/mp. În zona de munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. În rest va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), trecător se vor semnala precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.  Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală vor atinge  50…60 km/h. La munte vântul va avea intensificări cu rafale de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.

Instituţia Prefectului-Judeţul Satu Mare a transmis o informare către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale cu privire la această atenţionare meteo, cu solicitarea de a supraveghea atent evoluția fenomenelor meteorologice  la nivelul localității pentru a putea interveni în  timp util  la apariția unor eventuale situații de urgență.

Sursa: Institutia Prefectului Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!