De la ora 10 încep să sune alarmele.Nu vă panicați, e doar o simulare

HomeActualitate

De la ora 10 încep să sune alarmele.Nu vă panicați, e doar o simulare

Astăzi, 20 aprilie, începând cu ora 10, alarmele vor suna în tot județul. Este vorba de un exercițiu de simulare care face parte din „Exerciţiul naţio

Hoț din bancomate, scăpat printre degete de un agent de pază din Carei. Noroc cu poliția, l-a prins rapid
Joia viitoare sirenele vor suna nebunește – Exercițiu al pompierilor
Aveți găini în curte? Țineți-le închise, gripa aviară bate la ușă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Astăzi, 20 aprilie, începând cu ora 10, alarmele vor suna în tot județul. Este vorba de un exercițiu de simulare care face parte din „Exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017”, care se desfășoară în această săptămână în toată țara.

Exercițiul se va desfășura la Satu Mare între orele 10 și 12.

În perioada vizată, cetățenii vor auzi semnalul de alarmare “ALARMA LA DEZASTRE”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, iar încetarea exercițiului nu va fi marcată și prin transmiterea prin intermediul sirenelor de alarmare a semnalului acustic “ÎNCETAREA ALARMEI”. Precizăm că nu se cunoaște data exactă în care vor fi efectuate aceste verificări în județul nostru, acest semnal putând fi auzit în oricare dintre cele patru zile, în intervalul orar 10.00-15.00. De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!