OPINIE!!! Cătălin Cherecheș, cal troian? Cine-i „ vinde” județul?

HomeActualitate

OPINIE!!! Cătălin Cherecheș, cal troian? Cine-i „ vinde” județul?

Primarul municipiului Baia Mare continuă campania de imagine menită să îi readucă popularitatea și să agite apele prin Satu Mare. Acesta a fost prezen

S-a semnat! Peste 6 luni Satu Mare trebuie să aibă proiectul pentru cel de-al treilea pod peste Someș, lângă ștrand
„Crăciun Fericit tuturor”, din partea Primăriei Târșolț
Noi acte de vandalism împotriva copacilor, de această dată la Tășnad
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primarul municipiului Baia Mare continuă campania de imagine menită să îi readucă popularitatea și să agite apele prin Satu Mare. Acesta a fost prezent într-o emisiune la ITV pentru a detalia idea candidaturii lui la primăria Satu Mare în 2020.

Exact cum menționam în articolul trecut, este devreme pentru a se vorbi despre o candidatură la primărie acum, înainte cu 3 ani, Cherecheș întărind faptul că totul e doar o idee și o intenție. Dar e cale lungă de la intenție la realitate.

Pentru a deveni credibil el a aruncat rapid telespectatorilor câteva ”deserturi” ușor de digerat și extrem de gustoase, gen închiderea sensului giratoriu, un subiect care creează emoție, dar care trebuie judecat bine înainte de a fi înghițit, așa cum este și cea de-a doua idee lansată, cea a unei Academii de Arte în Satu Mare. Știm că sătmărenii deplâng lipsa tinerilor și a vitalității în oraș și că o facultate ar fi soluția, dar cum se poate realiza aceasta nu s-a aflat.

După cucerirea sentimentelor  primare ale celor care îl priveau, Cătălin Cherecheș a dezvăluit de fapt și adevăratul scop al său, acela de a uni Satu Mare cu Baia Mare. Totul pentru ca mai apoi regiunea sp poată concura cu Clujul laatragerea de investitori. Dar oare crede cineva ca va fi capitala regiunii la Satu Mare? Are Satu Mare,la momentul actual putere să câștige o luptă cu Baia Mare pentru a fi orașul de bază al unei viitoare regiuni de acest gen, care mai apoi să se bată cu Clujul? Și dacă nu are, are sătmăreanul destulă putere să accepte să fie devansat de băimăreni oficial și în acte?

Ideea unui primar pus pe treabă așa cum a fost Cherecheș la Satu Mare, care vine și cu un portofoliu de realizări, sună bine, dar la o analiză mai atentă e greu de crezut că vreunul din partidele puternice, PSD, PNL , ALDE îi va ceda acestuia locul pentru a candida, iar din partea UDMR nu se poate pune problema de așa ceva. Electoratul maghiar va rămâne stabil în jurul candidatului pe care îl va da UDMR iar cel român care va trage cu Cherecheș va fi doar cel din categoria tinerilor insuficient de comozi ca să stea acasă și care au cunoscut ceea ce se întâmplă la Baia Mare. Electorii clasici vor merge pe vechile opțiuni, iar pupatul de moaște în devenire pe străzi va fi insuficient pentru a strânge voturi pentru un mandat de primar fără o imagine bine conturată în spate. Știe acest lucru și Cătălin Cherecheș, care totuși continuă să tulbure apele în Satu Mare.

Care e scopul final? Vom vedea.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!