Deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran, speră că programul „Start-up Nation-România” să aducă tinerii acasă

HomeActualitate

Deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran, speră că programul „Start-up Nation-România” să aducă tinerii acasă

Unul dintre cele mai așteptate programe ale actualului Guvern, privit în egală măsură cu entuziasm dar și cu suspiciune de către unii, din cauza amână

Deputatul Ioana Bran, atac direct la Guvernul PNL: „Unde sunt măștile gratuite promise persoanelor defavorizate?”
Legea salarizării unitare a fost votată. Deputat Ioana Bran:„ Aducem mai mulți români în clasa de mijloc”
Ministrul Ioana Bran a vizitat tabăra DJTS de la Bacău, afectată de viituri
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Unul dintre cele mai așteptate programe ale actualului Guvern, privit în egală măsură cu entuziasm dar și cu suspiciune de către unii, din cauza amânării lui repetate, este gata să intre în vigoare. Este vorba de programul „Start-up Nation-România”, dedicat mediului de afaceri și a antreprenorilor aflați la început de drum.

Programul își propune să ofere firmelor înființate în acest an până la 200.000 de euro, pe bază de proiect, pentru a le susține dezvoltarea și în același timp pentru a susține crearea de noi locuri de muncă. Proiectul a creat rapid o mare masă de tineri interesați să acceseze aceste fonduri, motiv pentru care s-a dorit perfectarea lui înainte de deschiderea liniei de finanțare, ca în timpul derulării proiectului să nu existe sincope.

Atât mediul de afaceri cât și cel politic își pun mari speranțe în acest program că va putea revitaliza viața economică și va fi suficient de tentant pentru cei aflați în afara granițelor să se întoarcă acasă pentru a începe un nou capitol al vieții. Deputatul sătmărean Ioana Bran este unul dintre cei care a fost pentru acest proiect și care l-a susținut, atât pe plan local cât și pe plan național.

„Programul “Start –up Nation- România” este unul dintre cele mai ambiţiose programe de susţinere a antreprenoriatului romȃn, fiind o oportunitate pentru toți cei care doresc să își realizeze proiectele și au nevoie de sprijin financiar. Sperăm că prin acest program tinerii plecați la muncă și la studii în străinătate se vor ȋntoarce acasă și vor pune ȋn practică cunoștințele dobândite în alte ţări.

Crearea și implementarea unui proiect de asemenea anvergură a necesitat multă implicare și ne așteptăm ca acest program să genereze 10 mii de noi ȋnterprinderi și 20 de mii de noi locuri de muncă, mai ales ȋn rȃndul tinerilor.”, afirmă deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran.

Deputații au votat proiectul în cadrul ședinței de marți, 25 aprilie, marea majoritate fiind de acord cu acesta, din 246 de voturi valabil exprimate fiind favorabile proiectului 237.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!