Zeci de lampioane au luminat cerul orașului. S-a stat la rând pentru a dona cărți în schimbul lor

HomeActualitate

Zeci de lampioane au luminat cerul orașului. S-a stat la rând pentru a dona cărți în schimbul lor

Clubul Interact Satu Mare a împlinit patru ani de existență iar tinerii care fac parte din club au dorit să marcheze evenimentul într-un mod deosebit,

Două zile de evenimente gratuite cu ocazia Unirii Principatelor Române
Mii de bucăți de artificii interzise au fost confiscate de polițiști de la tineri, în Satu Mare și Gherța
Jandarmii sătmăreni au donat sânge pentru cei aflați în nevoie
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Clubul Interact Satu Mare a împlinit patru ani de existență iar tinerii care fac parte din club au dorit să marcheze evenimentul într-un mod deosebit, să fie totul atât o amintire cât și un mod de a ajuta comunitatea.

Aceștia sau mobilizat și au gândit o acțiune de strângere de cărți pentru a dota o bibliotecă din mediul rural. În schimbul unei cărți sau a sumei de 10 lei, doritorii au primit un lampion pe care mai apoi l-au putut înălța.

Deși în oraș au mai existat și alte colecte de cărți, cu diferite ocazii, niciodată lumea nu a mai stat la rânduri atât de mari pentru a putea dona o carte, așa cum a făcut-o acuma. Sute de volume vor ajunge într-o bibliotecă din mediul rural în urma acestei acțiuni la care comunitatea sătmăreană a răspuns extraordinar.

IMG_8271 IMG_8270 IMG_8263

IMG_8266

„In urma acestui eveniment, la care am adus împreună comunitatea sătmăreană, am strâns aproximativ 300 de cărți care se vor îndrepta spre școli nefavorizate din satele din județul nostru pentru a beneficia și acestea de o bibliotecă.

Ne pare nespus de rău dacă nu ați mai ajuns să primiți un lampion, am fost uimiți de câte persoane au venit și vă mulțumim tuturor pentru prezență și donatiile generoase. Sperăm că am reușit să vă facem o după-amiază plăcută.”, este mesajul de mulțumire al celor de la Interact pentru sătmărenii care le-au fost alături.

Seara s-a încheiat în mod festiv pentru cei de la Interact, lumea prezentă în Pasajul Coposu urându-le la mulți ani prin înălțarea de lampioane care au luminat centrul orașului. Acestea au făcut deliciul celor mici, dar și a multora dintre părinți, pentru care a fost o primă experiență de acest gen. Lampioanele au fost vizibile de la depărtare, acțiunea primind multe aprecieri.

IMG_8283 IMG_8298 IMG_8300 IMG_8305 IMG_8310 IMG_8311 IMG_8313

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!