Un șmecher cu Maserati a vrut să intre în țară cu 380.000 de euro fără să îi declare

HomeActualitate

Un șmecher cu Maserati a vrut să intre în țară cu 380.000 de euro fără să îi declare

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației împreună cu lucrătorii vamali au ridicat în vederea confiscării

Un om de toată omenia! Un șofer Fany, din Satu Mare, i-a restituit unei femei din Dej actele și banii pierdute în autocar
Problemele tale financiare au o rezolvare simplă și rapidă la Garanti Credite de Consum
Fotbaliștii de la Olimpia vor face sărbătorile cu bani în cont
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației împreună cu lucrătorii vamali au ridicat în vederea confiscării suma de 378.130 de dolari, ascunsă şi nedeclarată, în locul roții de rezervă a unui autoturism.

În data de 1 mai a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a prezentat pentru a intra în țară cetățeanul moldovean Mihail I., în vârstă de 24 ani, care conducea un autoturism marca Maserati, înmatriculat în Ucraina. În autoturism se afla în calitate de pasager şi Olena I., de 23 ani, cetățean din Republica Moldova.

Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în locul roții de rezervă, suma de 400.000 de dolari.

În continuarea verificărilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză nu şi-au îndeplinit obligația legală de a declara în scris sumele de bani deținute.

Drept urmare, suma de 378.130 de dolari, deținută peste plafonul vamal admis de 10.000 euro de persoană, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar cele două persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei fiecare.

Sursa: ITPF

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!