Jobbik a găsit în România parteneri pentru a susține egalizarea salariilor pentru angajații firmelor străine din România cu cei din vest

HomeActualitate

Jobbik a găsit în România parteneri pentru a susține egalizarea salariilor pentru angajații firmelor străine din România cu cei din vest

Tensiunile româno-maghiare din România în general și din Transilvania în particular, au fost deseori subiect de discuție în presa din România și Ungar

BATAIE DE JOC!!! Politia locala o comite din nou
10 tineri sătmăreni pot participa la un curs de antreprenoriat, gratuit, după care pot primi finanțare de până la 40.000 de euro
Bărbat reţinut pentru tăieri ilegale de lemne
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Tensiunile româno-maghiare din România în general și din Transilvania în particular, au fost deseori subiect de discuție în presa din România și Ungaria, dar chiar și în cea internațională, cu diverse prilejuri. Periodic, acest război de uzură apare în actualitate, urmat de cele mai multe ori de decizii care supără o parte sau alta. Privit din exterior, chiar de către maghiari, acest război pare să fie doar unul politic, menit să creeze niște constrâgeri și să influențeze luarea unor decizii.

Liderul partidului extremist Jobbik, din Ungaria, Gabor Vona consideră că tot ceea ce se petrece în România ca și conflict între reprezentanții maghiarilor, UDMR și partidele românești este un război politic și nu are nimic de-a face cu conviețuirea dintre oameni.

„Astea sunt politică decât conflicte între oameni. Conflictul politic poate să afecteze relația, dar într-o anumită limită și practic conviețuirea dintre oameni nu este așa de mult afectată de politică după cum se încearcă să se manipuleze. Trebuie să sperăm că românii și maghiarii vor păși pe calea, pentru care sunt exemple în istorie, că două popoare care și-au creat și și-au făcut foarte multe răni unul celuilalt, s-au împăcat și noi trebuie să pășim pe această cale.”, a afirmat liderul Jobbik.

IMG_8765

Jobbik se pregătește de o campanie parlamentară grea și urătâ anul viitor, la sfârșitul căreia își dorește să preia guvernarea în Ungaria. Dacă acest lucru se va întâmpla, una dintre direcțiile cărora trebuie să le acorde atenție este relația cu România, aici unde nu au o imagine prea bună, fiind văzuți ca partidul extremist, violent și susținut de Moscova.

„Chiar și această întâlnire este un prilej pentru demontarea acestor mituri și prin faptul că putem să stăm de vorbă, nu este ceva de speriat. În primul rând este nevoie de multă comunicare și discuții, să ne cunoaștem mai bine, ca prim pas pentru acceptarea și respectul reciproc. Sunt deschis mereu să stau la discuții cu media românească, chiar dacă există riscul să nu ne înțelegem pe toate subiectele, dar este normal ca două persoane să aibă opinii diferite.”, a afirmat liderul Iobbik.

Se pare că partidul maghiar a și găsit prima pârghie de colaborare cu românii, un subiect dureros de ambele părți, respectiv salariile oferite de firmele cu capital vest european pentru angajații din țările din estul Europei. Gabor Vona dorește discutarea în Parlamentul European a unei directive care să oblige aceste firme să ofere angajaților săi din țările est europene aceleași salarii ca celor din țările din vest. Pentru acest lucru e nevoie de un milion de semnături din 7 state, românii fiind printre primii care s-au oferit să își ajute vecinii.

„Este o inițiativă a noastră, pentru care am găsit susținători în alte șapte țări din Europa Centrală și de Est, printre care se numără și România. Deocamdată, am depus proiectul la Comisia Europeană și trebuie să adunăm cel puțin un milion de semnături de pe teritoriul Uniunii Europene pentru susținerea acestuia, însă noi suntem convinși că vom aduna mult mai multe.

Suntem conștienți că această problemă nu se poate rezolva de azi pe mâine, însă trebuie să începem de undeva, deoarece, dacă nu facem nimic, tinerii noștri vor continua să plece în Occident și în curând ne vom găsi în incapacitatea de a mai asigura funcționarea statelor, a sistemelor de protecție socială, de sănătate sau învățământ. ”, a explicat Gabor Vona, liderul Jobbik.

La nivelul României, cel care s-a arătat prima dată deschis ideii a fost jurnalistul Mihai Târnoveanu. La nivelul județului Satu Mare strângerea de semnături se va face cu ajutorul conferațiilor sindicale, cele mai apropiate de oamenii care se confruntp cu această problemă a salariilor.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!